• Reklam

AK Partili Şen'den CHP'li Sertel'in 'atık su' iddiasına cevap geldi

‘’Bölgenin alt yapısı eski ve yetersiz olduğundan dolayı evlerde taşmalar oldu’’ ‘’İZSU’nun belirlediği rögara, cezaevi atık suları deşarj ediliyor’’ ‘’Atık su hiçbir şekilde tarım arazisinden geçmemektedir.’’

AK Partili Şen'den CHP'li Sertel'in 'atık su' iddiasına cevap geldi
01 Ekim 2022 - 09:18
AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Ödemiş’teki cezaevi kanalizasyon atıklarının tarım arazilerine boşaltılıyor iddialarının doğru olmadığını, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, ‘’Kaymakçı Cezaevi, projeye uygun bir şekilde kanalizasyon hattına bağlanmıştır. Bölgenin alt yapısı eski, yıpranmış ve yetersiz olduğundan dolayı evlerde taşmalar olmuştur. Bunun üzerine cezaevi yetkilileri, İZSU yetkililerine irtibata geçip, İZSU’nun belirlediği rögara atıksuları deşarj etmeye başlatmıştır. Atık su hiçbir şekilde tarım arazisinden geçmemektedir. İçme ya da tarımsal faaliyetlere engel olmayacak bir şekilde uzaklaşmaktadır. Atık su Arıtma Tesisi’nin yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda.’’ dedi. 

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Ödemiş Kaymakçı’da bulunan Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nin kanalizasyon atıklarının tarım arazilerine boşaltılıyor iddiasına cevap verdi.
Milletvekili Sertel’in söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını altını çizen AK Partili Şen, ‘’Sayın Atila Sertel, galiba İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li bir Belediye Başkanı’nın yönettiğini unuttu veya akıl tutulması yaşıyor! Kamuoyuna yanlış bilgi vererek algı yapmadan önce hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon (İZSU) İdaresi Genel Müdürlüğü’nden hem de Ödemiş Belediyesi’nden bilgi edinseydiler! Hem Sayın Sertel’in öğrenmesi hem de Sertel’in verdiği yanlış bilgiden kaynaklanabilecek bilgi kirliliğini önlemek adına doğrusunu anlatalım. Kaymakçı Cezaevinde şu anda 2000 kişi bulunmaktadır. Kaymakçı Cezaevi, projeye uygun bir şekilde kanalizasyon hattına bağlanmıştır. Ancak Kaymakçı Mahallesinin alt yapısı eski, yıpranmış ve yetersiz olduğundan dolayı Kaymakçı Mahallemizde evlerde taşmalar olmuştur.
Bunun üzerine cezaevi yetkilileri, İZSU yetkililerine irtibata geçip, İZSU’nun belirlediği rögara atıksuları deşarj etmeye başlatmıştır. Oradan da Uzundere mevki boyunca, atık su hiçbir şekilde tarım arazisinden geçmemektedir. İçme ya da tarımsal faaliyetlere engel olmayacak bir şekilde uzaklaşmaktadır. Bölge halkından herhangi bir şikâyet ne cezaevi yetkililerine ne de bizlere gelmemiştir. Yani Sayın Sertel asılsız iddialarda bunmuştur. Buraya arıtmayı yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesidir, Cezaevi veya Adalet Bakanlığı değil.’’ dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, bizlere teşekkür etti!
Bölgede yapılması planlanan Arıtma Tesisi ile ilgili de konuya açıklık getiren AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ‘’Ödemiş Belediyesi ve İZSU’nun Kaymakçı Mahallesi’nde yapmak istediği Arıtma Tesisi, Küçük Menderes koruma alanında kalmaktaydı. Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş’in bizlere talepleri doğrultusunda, İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’nin girişimleri sayesinde, Arıtma Tesisi yer izni, Tarım Orman Bakanlığımızın onayından geçmiştir. Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş, Belediye Meclisi toplantısında, İl Başkanımıza ve bizlere teşekkürlerini iletmiştir. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamuoyunu ve halkımızı yanlış bilgilendirmekten vazgeçmelidir. Eğer bir doğa katliamı ya da tarım arazilerini tehlikeye sokan durum arıyorsa hem tarım arazilerine hem de nehre atıksuları deşarj eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Muradiye’deki, Bergama’daki Atıksu Arıtma Tesisleri’nin önüne, İlçe Başkanları ile gidip fotoğraf çektirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hesap sorabilir! İşinizi yapın ve hizmet edin. Kaymakçı’ya da yapılması gereken ama yapılmayan arıtmayı bir an önce yapın!’’ diye tepki gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum