AK Partili Şebnem Bursalı Aksoy: Türkiye'nin gücü test edilemez

    AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, “Sıradaki ülke Türkiye” iddialarını sert sözlerle reddetti. Aksoy, Türkiye’nin diplomasi ve barış odaklı politika izlediğini vurguladı.

    AK Partili Şebnem Bursalı Aksoy: Türkiye'nin gücü test edilemez
    09 Mart 2026 - 11:17

    Şebnem Bursalı Aksoy, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlı bir devlet iradesiyle sürdüğünü belirterek, “Sıradaki ülke Türkiye” şeklindeki iddiaların gerçeklikle bağdaşmadığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada Orta Doğu’da artan gerilime değinen Aksoy, Türkiye’nin diplomasi ve barış odaklı bir politika izlediğini vurguladı.

    Bölgede İran, İsrail ve ABD arasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Aksoy, yeni bir çatışmanın hem bölge hem de küresel barış için ciddi risk oluşturduğunu ifade etti. Türkiye’nin ateşkes ve diyalog temelli bir diplomasi yürüttüğünü belirten Aksoy, “Çatışma yerine müzakereyi tercih ediyoruz” dedi.

    Terörle mücadelenin Türkiye için bir beka meselesi olduğunu söyleyen Aksoy, TBMM’de hazırlanan komisyon raporuna da dikkat çekti. Raporda mücadelenin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesinin yanı sıra bölgesel kalkınma projeleri, genç istihdamı ve toplumsal bütünleşmenin önemine vurgu yapıldığını belirtti.

    “Sıradaki ülke Türkiye” söylemlerine sert tepki gösteren Aksoy, Türkiye’nin güçlü ordusu, gelişen savunma sanayii ve etkin diplomasisiyle bölgesel ve küresel siyasette önemli bir aktör olduğunu ifade etti. Aksoy, Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkışanların ağır sonuçlarla karşılaşacağını söyledi.

    Açıklamasında İzmir’de yaşanan altyapı sorunlarına da değinen Aksoy, yağışlı havalarda meydana gelen su baskınlarının şehir planlamasındaki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Kapatılan katlı otoparkların ise trafik yoğunluğunu artırarak esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti.

    Vakıf mülkiyetine ilişkin tartışmalara da değinen Aksoy, vakıf taşınmazlarının anayasal güvence altında olduğunu hatırlattı. Ayrıca sosyal medyada yaş sınırı düzenlemeleri üzerinde çalışıldığını ve bot hesaplar ile dezenformasyonla mücadele için hukuki altyapının güçlendirileceğini açıkladı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum