• Reklam

AK Partili Kırkpınar'dan 'kurtuluş' mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar,  9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Partili Kırkpınar'dan 'kurtuluş' mesajı
08 Eylül 2021 - 12:45
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü milletçe hep birlikte gurur ve coşku içinde kutladığımızı belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“9 Eylül, Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren Kurtuluş Savaşımızın son aşamasıdır. Aziz Milletimizin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu mücadelenin zaferle taçlandırılmasıdır. Dolayısıyla İzmir’in Kurtuluşu büyük önem taşımaktadır. İzmir; Kurtuluş Savaşımızdaki bu öneminin yanında Türkiye’nin siyasi dinamizminde ve sosyo-ekonomik gelişmesinde daima kilit rol oynamıştır. Geçen süre zarfında siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye’nin gelişmesiyle birlikte İzmir de büyük bir gelişme ve ilerleme kaydetmiş; sosyo-ekonomik bakımdan ülkemizin en gelişmiş kentleri arasında ilk sıralardaki yerini almıştır.”

“AYDINLIK GELECEĞE HEP BİRLİKTE…”
Millet ile birlikte, aydınlık geleceğe hep birlikte el ele yürümeye devam ettiklerini vurgulayan Kırkpınar, “İlimizi ve ülkemizi her alanda daha ileriye götürmeye çalışırken üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü kalabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamız olduğunu asla unutmamamız gerekmektedir.  En zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstermiş olan Türk Milleti, bugün karşılaşılan zorlukları ve gelişme yolunda önüne çıkabilecek engelleri geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde, yine aynı güçle aşmıştır. Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; ecdadımızın bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğu destansı mücadelenin son aşaması olan İzmir’in Kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor,  Bu anlamlı gün vesilesiyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum