AK Partili Dağ: Seneye kutlamaları Atina'da yapın

    Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in tarihi 100. kurtuluş yıl dönümü kutlamasında yaptığı konuşmayı eleştiren AK Partili Dağ, "Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile... Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun!" ifadelerini kullandı. İL Başkan Sürekli ise "Derdi İzmir değil" dedi.

    AK Partili Dağ: Seneye kutlamaları Atina'da yapın
    10 Eylül 2022 - 11:38

    İzmir'in Kordonboyu'nda gerçekleşen tarihi 100.kurtuluş yıl dönümü kutlamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı konuşmaya AK Parti cephesinden tepki geldi. 

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Soyer'in konuşmasını sert sözlerle eleştirdi. 

    Dağ açıklamasında, "İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile... Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun!" ifadelerini kullandı. 

    BİR ELEŞTİRİ DE SÜREKLİ'DEN

    AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Soyer’in İzmir’in 100. Kurtuluş yıl dönümü kutlamasında yaptığı konuşmadan kısa bir video paylaşarak sert eleştiride bulundu. Sürekli Soyer’e, ‘’Derdi ne İzmir ne de İzmirli…’’ şeklinde çıkıştı.

    DERDİ NE İZMİR, NE DE İZMİRLİ!

    Soyer’in 100. Yıl kutlamasında yaptığı, ‘’Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yöneteneler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar’’ sözlerini paylaşan Sürekli şu ifadeleri kullandı, ‘’Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum