AK Partili Dağ'dan Başkan Soyer'e yalanlama

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hakkında soruşturma açıldığını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e tepki gösterdi ve ortada soruşturma olmadığını açıkladı.

    AK Partili Dağ'dan Başkan Soyer'e yalanlama
    23 Kasım 2023 - 17:00
    AK Parti Tanıtım Medya Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 'soruşturma' açıklamasını eleştirdi.
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 yıl önce Seferihisar belediye başkanı olduğu dönemde eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanı Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.
    Hamza Dağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada soruşturma başlatılmadığını vurguladı ve şunları ifade etti:
    Basında 9 Eylül'de ecdadımıza hakaret ettiği gerekçesi ile soruşturma başlattığı haberleri yer alıyor. Savcılığa bu konuda suç duyurusunda bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı da araştırma başlatmıştır ama Soyer ve ekibi soruşturma başlatılmış gibi basına servis etti. Yine aynı şekilde Soyer'in kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiası ile soruşturma açıldığı iddia edildi. Başarısızlığını örtbas etmeye çalışan Soyer, kurultayda yanlış ata oynamasını takiben adaylığının tehlikeye girdiğini düşünerek siyasi mağduriyet çıkarmak istiyor."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum