AK Partili Dağ 'Batı Anadolu Serbest Bölgesi' için imzaların atıldığını duyurdu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, İzmir'in Bergama ilçesinde kurulmasına karar verilen Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne (BASBAŞ) verilmesine dair sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

    AK Partili Dağ 'Batı Anadolu Serbest Bölgesi' için imzaların atıldığını duyurdu
    26 Nisan 2022 - 22:07 - Güncelleme: 26 Nisan 2022 - 22:08

    İzmir'in Bergama ilçesinde kurulması planlanan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne (BASBAŞ) devredilmesine yönelik resmi imzalar atıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda resmi belgeyi yayınladı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Emel Emirlioğlu'nun imzalarının bulunduğu belgede, işletme yetkisinin 30 yıl süreyle şirkete verildiği belirtildi.

    Belgede "Malumları olduğu üzere, 07.09.2021 tarihli ve 4482 sayılı 'Batı Anadolu Serbest Bölgesinin Kurulmasına Dair Karar' ile yer ve sınırları belirlenen Batı Anadolu Serbest Bölgesi'ni kurup işletme yetkisi, aynı karar uyarınca 30 yıl süreyle Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

    'HAYIRLI OLMASINI NİYAZ EDİYORUM'

    Gelişmeyi sosyal medya hesabından yayınlayarak, duyuran AK Partili Hamza Dağ, "Geçtiğimiz Eylül ayında Bergama'da kurulmasına karar verilen Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne verilmesine dair sözleşme imzalanmıştır. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum