AK Partili Çankırı Gazetecilere Kahve Seti Hediye Etti

    AK Partili Çankırı, Mecliste Gazetecilere kahve seti hediye etti

    UNESCO'nun Somut olmayan kültürel miras listesinde yerini alan “Dünya Türk Kahvesi Günü” Mecliste de unutulmadı.

    AK Partili Çankırı, Mecliste Gazetecilere kahve seti hediye etti
    06 Aralık 2023 - 13:54 - Güncelleme: 06 Aralık 2023 - 13:57
    AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘siyaset geçici ama hatırlar baki’ diyerek TBMM çatısı altında görev yapan kadın gazetecilerle bir araya gelerek Türk Kahvesi seti hediye etti.

    Türk Kahve Kültürü ve Geleneği, 2013 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne alınarak, "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak ilan edilerek kutlanmaya başlandı. Dünyada her tür restoranın menüsünde bulunan iki kahve türünden biri olan ve kimi zaman buluşmanın bahanesi kimi zaman da pek çok an’ın olmazsa olmazı niteliğini taşıyan Türk Kahvesi mecliste de unutulmadı.  



    “Makamlar mevkiler geçici hatırlar baki”

    AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 89. Yıl dönümü haftasında kahvenin Türk toplum hayatında kültürel miras açısından önemli bir yer tuttuğunu belirterek; “Öncelikle 89 yıldır biz kadınlarının her alanda olduğu gibi siyasette de yer almasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha sizlerin nezdinde teşekkür ederim. Öyle biliyoruz ki Ata’mız da sıkı bir Türk Kahvesi tutkunuydu. Ecdadımızın da vazgeçilmez ikramları arasında yer alan Türk Kahvesini bugün meclis çatısı altında yerel ve ulusal medya yayın organlarında görev yapan siz değerli kadın gazeteciler ile içmek ayrı bir keyif oldu benim için. Bugün en önemli haberlere imza atan, Türkiye ve dünya gündeminin nabzını tutan kadın gazeteci sayısı da gün geçtikçe artmakta bu da tıpkı siyasette olduğu gibi kadının her alanda aktif olduğunu göstermesi bizler için gurur verici. Gün içerisinde pek çok meşguliyet içindeyiz. Ancak bugün istedim ki siyasetin takdir ettiği tüm makamlar mevkiler geçici. Önemli olan vakti geldiğinde bu koltuktan ayrılırken hatır ve gönülde hoş bir anı bırakmak.  Bu yüzden hatırımız 40 yıl değil baki olsun” dedi.



    Zaman zaman siyasetin nabzının da tutulduğu sohbetin ikramı da güne ithafen Türk kahvesi oldu. Çankırı kadın gazetecilere güne ithafen Türk Kahvesi seti hediye etti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum