AK Partili Çankırı Bornova'daki ağaç katliamına ateş püskürdü

    AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Bornova Belediyesi'nin ‘yol genişletme’ amacıyla gerçekleştirdiği ağaç katliamına sessiz kalmadı. Zeytin ağaçlarının da kesildiği skandala ilişkin bölgede incelemede bulunan Çankırı, “Çevreci diye geçinenler, finansörleri tarafından izindeler galiba. Mesele gerçekten ağaç olsaydı yaygara takımını burada da görebilirdik. Hani neredeler?” diye tepki gösterdi.

    AK Partili Çankırı Bornova'daki ağaç katliamına ateş püskürdü
    09 Ağustos 2023 - 18:11
    İzmir’in Bornova ilçesi Erzene Mahallesi’nde bir site inşaatının önündeki yolun genişletilmesi amacıyla parkta bulunan 9 ağacın kesilmesi kentte infiale neden oldu.
    Olayın medyaya da yansımasıyla tepkilerin çığ gibi büyüdüğü katliamın odağındaki CHP’li belediyeye bir eleştiri de AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’dan geldi. Söz konusu bölgeye giderek yerinde incelemede bulunan Çankırı mahallelinin karşı koyma çabalarına rağmen yaşanan skandala ateş püskürdü.  Çankırı burada yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Zeytinlik Alanlarının Daraltılması Yönetmeliğinİ hatırlatarak, “Gördüğümüz manzara gerçekten içler acısı. Aldığımız bilgilere göre bu bölgede CHP’li bir belediye meclis üyesine ait daire de mevcut. Kendisinin de bu konudan haberdar olduğunu ve bizzat sorumlu olduğunu da söylemek mümkün. İşin en korkunç yanı da bu zaten. Bu şahıs belediyeyi de kendi şirketi gibi kullanıp istediğinde görevlileri çağırıp ağaç kestirebliyor. Acaba CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler, belediye meclis üyelerine mi tahsis edildi de haberimiz yok? Anladığımız kadarıyla Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü konuya bir telefon kadar amade. Burada zeytin ağaçlarının yanısıra diğer türdeki ağaçların da acımasızca kesildiğini görmek mümkün. Ancak zeytin ağaçlarının ne kadar değerli olduğunu anlatmamıza gerek yok herhalde. Yönetmelik ne diyor: ‘Zeytinlik sahaları daraltılamaz. Ancak belediye sınırları içerisinde bulunan zeytinlik sahalarının imar hudutları içerisine alınması halinde; alt yapı ve sosyal tesisler dahil toplam yapılaşmada bu sahalardaki zeytin ağaçlarının sökülmesi, Bakanlığın fenni gerekçeye dayalı iznine tabidir. Bu iznin verilmesinde Bakanlığa bağlı Müdürlüklerin, Enstitülerin ve varsa Ziraat Odalarının uygun görüşü alınır.’ Şimdi soruyorum, bu katliam yapılırken tarım il müdürlüğü ve ilgili enstitüler ile ziraat odasının kapısı çalındı mı? İzin alındı mı? Hayır. Şaşırmadık çünkü CHP zihniyeti bu tarz emrivaki ve kafasına göre siyaset yapmayı sever. Çünkü onların kafasında sadece çıkarlar söz konusudur. Biz hükümet olarak tüm adımları atarken kılı kırk yarıyoruz. Ona rağmen birileri bir yerlerde çevrecilik çığırtkanlığı yapıyor. Biz bu sahneyi daha önce gezi eylemlerinde şimdi de Akbelen de  gördük. Madem mesele birkaç ağaç ise hani neredeler? Yoksa finansörleri tarafından izinliler mi?”  dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum