Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu: İzmir buna hazır

    Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresinin ardından, yerel seçim sürecine ve gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu: İzmir buna hazır
    08 Ekim 2023 - 16:31 - Güncelleme: 08 Ekim 2023 - 16:35
    İzmir’in yerel yönetimler tarafından iyi yönetilmediğini vurgulayan Kasapoğlu, “AK Parti’nin yerel yönetim dinamizmini İzmir’e kazandıracağız. İzmir halkı buna hazır. Büyükşehirle, ilçeleriyle buna hazır. İzmir’in yerel yönetim hasretini yine İzmirlilerle birlikte sona erdireceğiz.” diye konuştu.
     
    “YEREL YÖNETİMLE TAÇLANDIRACAĞIZ”
    Demokrasi kültürünü taçlandıran, ahenkli, kardeşçe ve başarılı bir kongre süreci geçirdiklerini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin kongrede verdiği startı hatırlatan İzmir Milletvekili Kasapoğlu, İzmir’in yerel seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     
    İzmir’in AK Parti hükümetlerinin çok fazla yatırım, çok fazla hizmet götürdüğü bir şehir olduğunu belirten Kasapoğlu, “Ülkemizin gözbebeği bir şehir. Türkiye’de sanayinin, milli ekonominin, milli mücadelenin öncüsü bir şehir. Doğası, toprağı, insanıyla hizmetlerin en güzeline en özeline layık bir şehir. Yerel yönetim önemli bir hizmet alanı. İzmir tüm ilçeleri, tüm halkıyla en güzel hizmete layık. Bunu yerel yönetimle taçlandıracağız” dedi.

    “İZMİR HALKI BUNA HAZIR”
    Yerel seçim sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, iddialı açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi:
    “İzmir maalesef yerel yönetimler açısından bahtsız bir şehir. Ciddi yatırımlar yaptık. İzmir-İstanbul otoyolu en bilineni. Bilinen bilinmeyen yüzlerce yatırım… Merkezi hükümet olarak bu konuda yatırıma devam edeceğiz. Spor, sağlık, eğitim… Her alanda ilgili kurumlarımızla yatırımları tesis edeceğiz. Yerel yönetimin de bu anlamda istekli olması lazım, heyecan duyması lazım. Ancak İzmir’in yerel yönetim anlayışı büyük ölçekte bu heyecana sahip değil. Yaşananlarla görüyoruz. Trafiği, çevre faaliyetleri, kentsel projeksiyonu ile maalesef İzmir’de tatsız bir tablo var. Bunu değiştirmek için önümüzde bir süreç var. AK Parti’nin yerel yönetim dinamizmini İzmir’e kazandıracağız. İzmir halkı buna hazır. Büyükşehirle, ilçeleriyle buna hazır. İzmir’in yerel yönetim hasretini yine İzmirlilerle birlikte sona erdireceğiz.”
     
    ADAY BELİRLEME SÜRECİ
    Dr. Mehmet Kasapoğlu, aday belirleme süreci ile ilgili de konuştu. AK Parti tüm süreçleri kurumsal bir anlayış, heyecan, dinamizm ve değişimle yürüttüğünü vurgulayan Kasapoğlu, “Kamuoyu yoklamaları, halkımızın talepleri, beklentileri ve bununla birlikte gerçekleştirdiğimiz pek çok aşama bu süreçte de işleyecek. Belediyecilik anlayışımızı en güçlü şekilde temsil edecek adaylarımızla tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’imizde de halkımızın huzuruna çıkacağız” açıklamasını yaptı.
     
    “DEĞİŞİM, AHENK VE KARDEŞLİK”
    Kasapoğlu cumartesi günü yapılan AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne ilişkin görüşlerini de paylaştı. AK Parti’nin Türk demokrasisi için büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Kasapoğlu, bunu yıllardır şölenlerle, kongrelerle daha da güçlendirdiklerini ifade etti. Kongrelerin Türkiye’nin demokratik sürecinde önemli birer merhale olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili, şöyle konuştu:
    “AK Parti daima dinamizmini, heyecanı ve değişimi somut olarak ortaya koymuştur. Bizim için değişim, bir söylemden ibaret değil. İlk günden itibaren siyasette, kabinede, bürokraside bu değişim anlayışını güçlü bir şekilde ortaya koymuş ve işletmiş bir partiyiz. Bir yandan yeni yüzler yeni heyecanlar, bir yandan da tecrübenin birleşmesi bize dinamizmi getiriyor. Bizi ayıran en önemli özelliklerden biri de bu. Değişimi içselleştirmemiz ve uygulamamız. Bizim kongremizde sandalyeler havada uçuşup kavga, gürültü hakimiyeti olmuyor. Bizde hakim olan ruh; değişim, ahenk ve kardeşlikten taviz vermeyen anlayıştır.”
     
    HERKESİ ODAĞA ALAN BİR ANLAYIŞ
    Kasapoğlu ülke gündemine ilişkin soruları şu şekilde yanıtladı:
    “Tüm iktidarımız boyunca halkımızın tüm kesimlerini gözeten bir yönetim anlayışı sergiledik, emekçisiyle, emeklisiyle, genciyle sporcusuyla herkesi gözeten, herkesi odak alan bir anlayış ortaya koyduk. Dünya çeşitli badirelerden geçti. Bunların etkilerini zaman zaman yaşadık. Bu etkileri en aza indirebilmek, halkımızı mağdur etmeme azmiyle hep özveri ile yaklaştık. Bu anlayışımızı hem pandemi hem de bölgemizde yaşanan savaşlar sonrası da devam ettirdik. Toplumun tüm kesimlerini enflasyona ezdirmemek bizim önemli bir çalışma alanımız. Daha da ötesi hassasiyet alanımız. Bu hassasiyetimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, emeklilerimizle ilgili ortaya koyacağımız çalışma ile ortaya koyacağız.”

    GENÇLER EN ÖNDE YER ALMAYA DEVAM EDECEK
    2018-2023 yılları arasında 5 yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini üstlenen Dr. Mehmet Kasapoğlu, gençlikle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:
    “AK Parti milletin kurduğu bir parti. Milleti ile birlikte yol yürüyen bir parti. Milletinin taleplerini, beklentilerini göz ardı etmeyen bir parti. Bu yürüyüşte gençler en önde yer aldı, en önde yer almaya da devam edecek. AK Parti bir gençlik hareketidir. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasında bu genç ruhun, bu genç misyonun güçlü bir şekilde devam edeceğini görüyoruz. Gençlerin siyaset dahil her alanda önünü açtık. Gençler için gereken tüm imkanları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduk. Hayat bir değişim, dönüşüm içerisinde. Gençlik de dinamik. Onların istekleri, talepleri beklentileri ve özellikle süreçler içinde var olması bizler için bir öncelik olacak ve gençlerle birlikte bu yolu yürümeye devam edeceğiz

    YORUMLAR

    • 0 Yorum