AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: Manipülasyonlara karşı dikkatli olmalıyız

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından İzmirlilerin her zamanki gibi hassasiyet sahibi olduğunu ve yine tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

    AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli: Manipülasyonlara karşı dikkatli olmalıyız
    11 Şubat 2023 - 12:55 - Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 12:57

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, deprem felaketinin ilk anlarından itibaren başlattıkları çalışmalarla ilgili güncel bilgileri paylaştı. Başkan sürekli İzmirlilerin her zamanki gibi hassasiyet sahibi olduğunu ve yine tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

    AK Parti İzmir il ve ilçe teşkilatlarının AFAD'la koordineli yardım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerine dikkati çeken Sürekli, depremin 5'inci gününe kadar katettikleri yolla ilgili bilgi verip, "Menemen, Kınık, Kiraz, Bayındır ve Bergama belediyelerimiz şu ana kadar toplam 65 TIR'ı bölgeye ulaştırdı. Ağırlıklı olarak acil ve öncelikli ihtiyaçları taşıyan araçlarımız, belirlenen noktalara teslim ediliyor. İl Başkanlığımızda yürütülen kampanyaya yoğun katılım devam ediyor. Şimdiye kadar 12 TIR gönderdik. İlçelerimizden bölgeye görevlendirilen ekiplerimiz oldu. İlçe teşkilatlarımız eliyle şu ana kadar 9 TIR, ağırlıklı olarak gıda, ısınma ve giyim olmak üzere acil ihtiyaçlar depremzedelerimize ulaştırıldı. Belediyelerimiz ve teşkilatımız toplamda 86 TIR insani yardımı deprem bölgesine gönderdi. Valimiz Yavuz Selim Köşger'in koordinasyonunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk olarak Adıyaman'dan yaralılarımız İzmir'e getirildi. Çeşitli hastanelerde tedavi altındalar. Durumlarını yakından takip ediyoruz" dedi.

    'BU BÜYÜK AFETİN ALTINDAN HEP BİRLİKTE KALKACAĞIZ'

    10 ilde, binlerce farklı noktaya aynı anda müdahale edilmek zorunda olduğunu belirten Başkan Sürekli, "Türkiye'nin kalbi 10 ille birlikte atıyor. Hükümetimiz, devletimiz eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergiliyor. Millet olarak da duyarlılığımız ve yardımlaşmamız hat safhada. Sen, ben demeden, ayrım yapmadan, herkes dört elle depremzedelerimizin yanında. Devlet millet el ele inşallah bu büyük afetin altından hep birlikte kalkacağız. Dünyanın dört yanından arama kurtarma ekipleri, enkaz başlarında ekiplerimizle omuz omuza çalışıyor. Tablo buyken; yaşanan facianın boyutlarını sorgulamadan hareket etmek, olumsuz söylemlerde bulunmak durumu sadece daha da zorlaştırır. Bölgede, canla başla, uyumadan çalışma yürütenlere büyük haksızlık olur. Bu nedenle, yaşanan zorlukların üstesinden gelebilmek için sağduyulu ve soğukkanlı biçimde hareket etmeliyiz. Tarifi mümkün olmayan bu büyük depremde, doğru muhakeme ile manipülasyonlara karşı dikkatli olmalıyız" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum