AK Parti İzmir İl Başkanı: Depremzedeleri asla kaderlerine terk etmedik

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Depremleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yöneticileri ile bir araya geldi. Sürekli, "İzmir depremzedelerinin ilk andan itibaren yanındayız. Asla kaderlerine terk etmedik, etmeyiz.  Dernek yöneticileri, önemli bir köprü misyonu üstlendi" dedi.

    AK Parti İzmir İl Başkanı: Depremzedeleri asla kaderlerine terk etmedik
    30 Aralık 2022 - 11:47 - Güncelleme: 30 Aralık 2022 - 11:49

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile görüşen İzmir Depremleri Dayanışma Derneği yöneticileri ile bir araya geldi. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm bakan ve vekillere teşekkür ederken, Sürekli, "İzmir depremzedelerinin ilk andan itibaren yanındayız. Asla kaderlerine terk etmedik, etmeyiz.  Dernek yöneticileri, önemli bir köprü misyonu üstlendi.  Ankara ziyaretlerinde dile getirdikleri 'Emlak Konut Projesi' önerileri mutlaka değerlendirilecektir. Biz, daha önce de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ederek; İZBETON ve TOKİ ortaklığında bir modelle enkazı birlikte kaldıralım önerisinde bulunmuştuk. Ancak, bir dönüş yapmadılar ve askıda bırakıldı. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İçişleri Bakanımız rezerv alan için önemli bir destek verdi. Konutlarımızı hızla yapıyoruz. Faiz beklentisini karşıladık. Depremzedelerimizin ihtiyaçlarını zamanında ve yerinde karşıladığımız için huzurluyuz" ifadelerini kullandı.

    'TALEPLERİMİZ TEK TEK YERİNE GETİRİLDİ'

    Cumhurbaşkanı, bakanlar ve milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ise şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. İzmir'in selamını ilettik.  Kendisi Depremin ilk anından itibaren bizimle ilgilendi. Taleplerimiz tek tek yerine getiriliyor. Göstermiş oldukları yakın ilgi için teşekkür ediyorum. Yine Ankara ziyaretimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve AK Parti Gelen Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ ile de bir toplantı yaptık. Depremzedelerimiz için ne gerekiyorsa hassasiyetle yaklaştılar, teşekkür ediyorum. Bakanımızdan Emlak Konut'un buraya gelip mevcut imarında, taleplerimiz doğrultusunda konut yapması istedik. Bize 'Çalışma yapın, sunum hazırlayın getirin, değerlendirelim.' dediler. Finansman sorunu çözüldü. Halk Bankası 0.87 faiz oranı ile krediyi veriyor. Pandeminin ortasında bir deprem yaşadık ve tüm o zorlu günlere rağmen devletimizin elinden geldiğini yaptığını, çalıştığını gördük. Devletimizin desteğini hep gördük."

    'SADECE YAPICI YAKLAŞMADIK; YAPTIK'

    Sürekli, depremde evleri ağır hasar gören ve TOKİ'den anahtarlarını teslim alarak yeni evlerine yerleşen Asım, Reyhan Gülümser çiftini de ziyaret etti. Sürekli, sürece ve Ankara ziyaretlerine ilişkin, "Rezerv alandaki ilk ilkemiz; depremzedelerimiz dışında kimsenin olmayacağı yönünde oldu. Derneğimiz, süreci başından itibaren göğüsleyerek sözcülük üstlendi. Kurumlarla ilişkileri sağladı. Emlak konut düşünceleri çok güzel. En azından pilot bölgeler belirlenerek emlak konut çalışmasını olumlu buluyorum. Kentsel dönüşüm için de bir zemin olur. İZDEDA ne zaman istese, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bize ulaşabildi. Son olarak Cumhurbaşkanımız kendilerini kabul etti. Dile getirdikleri her meseleye sadece yapıcı yaklaşmadık, yaptık. Yerel yönetime ortak çözüm projeleri üretmeyi de teklif ettik, her türlü taşın altına elimizi koyarız da dedik. Bu konular üstünden siyaset üretmedik, üretilmesine izin vermemeye çalıştık. Gelinen noktada, depremzedelerimizin temsilcilerinden bir teşekkür alıyorsak ki bizim görevimiz, gereğini yapmışız demektir. Derneğin Emlak Konut Projesi önerisi de muhakkak ki değerlendirecektir. Bizler de takipçisi olacağız" diye konuştu. (DHA)

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum