AK Parti İzmir il başkan adayları Ankara'ya çağrıldı

    AK Parti İzmir’de Kerem Ali Sürekli’nin milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi sonrası boşalan il başkanlığı koltuğu ile ilgili gelişme yaşandı.

    AK Parti İzmir il başkan adayları Ankara'ya çağrıldı
    24 Mart 2023 - 20:32
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için istifalar yaşanmıştı.
    Bir çok partide aday adaylığı süreci hız kesmeden devam ederken, AK Parti İzmir’de de Kerem Ali Sürekli milletvekilliği aday adaylığı için geçtiğimiz günlerde il başkanlığı görevinden istifa etmişti. Sürekli’nin istifası sonrası göreve vekaleten Nail Kocabaş atanmıştı.

    GÖZLER YENİ BAŞKANDA
    Yaşanan süreç sonrası AK Parti İzmir’de yeni il başkanın kim olacağı merak konusu olurken flaş bir gelişme yaşandı. Süreçte, Özgür Hızal, Nail Kocabaş ve Bilal Saygılı’nında ismi kulislerde geçmeye devam ediyor. Sürekli’nin istifasının ardından 2 haftalık bir sürecin geçmesine rağmen yeni il başkanlığına bir atama gerçekleşmemesi sonrası ise AK Parti Genel Merkezi'nin 3 ismi görüşmeye çağırdığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir teşkilatı vekil Başkanı Nail Kocabaş ve MÜSİAD eski Başkanı Bilal Saygılı pazartesi günü Ankara'ya gidecek.

    KANDEMİR İLE GÖRÜŞÜLECEK
    Üç ismin sabah saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’ne giderek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ile görüşecek. Tek tek gerçekleştirilmesi beklenen görüşmeler sonrası ise adaylar hakkında dosya hazırlanması ve son karar için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesi bekleniyor. Ayrıca edinilen bilgilere göre 3 ismin Erdoğan ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor

    YORUMLAR

    • 0 Yorum