AK Parti'den kadın gazeteciler buluşması

    AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kadın gazetecilerin davetli olduğu bir toplantı düzenleyerek basın mensuplarının sorunlarını masaya yatırdı.

    AK Parti'den kadın gazeteciler buluşması
    10 Ocak 2022 - 14:22 - Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 14:23
    AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda basın mensupları ile AK Parti Milletvekilleri bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ile AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi katıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle tüm basın çalışanlarının gününü kutlayan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, bugüne kadar partinin çalışmaları gazeteciler vesilesiyle kamuoyu ile paylaşma fırsatı yakaladıklarını ifade edip, "Yaşadığımız çağda dezenformasyon oldukça fazla. Kamuoyuyla doğru bilgiyi paylaşmak çok önemli. Demokrasiden, mesleki ilkelerden ödün vermeden çalışan basın mensuplarını kutluyorum. Pandemi döneminde gece gündüz demeden zor şartlarda bizi doğru bilgiye ulaştırdınız" dedi.

    'TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ'

    AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da konuşmasında basın mensupları ile sahada birebir yaptıkları çalışmalar olduğunu belirtip,

    "Zaman zaman yapılan haberlerde karşılaştığımız sorunlar var. Dünyanın genelinde sosyal medya çok ilerlediği için siyaset ve toplumsal olaylar gibi her alanda algıları değiştirebilecek bir güce sahip bir ortamdayız. Kötü algıyı yıkmak için ciddi mücadele veriyoruz. Sorunlarınızı dinleyip Ankara'ya taşımak bizim görevimiz" diye konuştu.

    AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de tarafsız ve özgür basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekti.

    'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR'

    Gazetecilerin çok zor bir mesleğin temsilcileri olduğunu anlatan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de şunları söyledi:

    "Türkiye ifade özgürlüğünde 180 ülke arasında 153'üncü ülke oldu. Bu da en çok bizim sektörü etkiliyor. Hem ifade hem basın özgürlüğü açsından ciddi sıkıntılarımız var. Basın ipin üzerindeki cambaza döndü. Örgütlü yapılarla sağlam diyaloglar kuramamaktan kaynaklanan sıkıntılar var. Türkiye genelinde bazen muhatap bulamıyoruz. Benzer sorunları birbirimize anlatmaktan yorulduk. Basın en çok dejenere olan meslek kollarından biri. Bugün başka bir iş yapamayan gazeteci haline geldi. 10 Ocak'lar anlamlı. 1961 yılındaki bir hak mücadelesinin ardından basın kartı getirildi ve o tarihten itibaren bugünü basın bayramı olarak kutluyoruz. Bizim 951 üyemiz var 232 arkadaşımızın kartı yok. Bir kısmı hala beklemede. Ekonomik krizlerden de çok net etkileniyoruz. Sorunlarımızı çözmek için diyalog kurmaya devam edeceğiz."

    Konuşmaların ardından toplantıya katılan gazeteciler tek tek söz alarak yaşanan sorunları dile getirdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum