• Reklam

AK Parti'de sürpriz! Ünlü isimler aday olamıyor

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ince eleyip sık dokuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler sonrası kabinede yeni isimlerin görev yapacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulanacağını da belirtti.

AK Parti'de sürpriz! Ünlü isimler aday olamıyor
29 Mart 2023 - 13:47 - Güncelleme: 29 Mart 2023 - 14:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineden 17 ismin milletvekili adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Ankara'dan, bakanların ise büyükşehirlerden listelere gireceğini söyledi.

27. dönemin son grup toplantısını gerçekleştirdi
Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılarak 27. dönemde görev yapan vekillere veda etti.
Bakanların milletvekili adaylıklarına ilişkinde mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar seçimleri kazanmaları halinde kabinede yeni isimlerin görev yapacağını belirtti.

"Kabinede yeni isimlere görev vereceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:
"Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz" diyerek şu ifadeleri kullandı:
"28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz. Türkiye İçin Hemen Şimdi diyerek yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Yapacak çok işimiz, kazandıracak çok hizmetimiz var. Başaracak çok hedefimiz var. Yine bunu beraber yapacağız. Bize manşetlerden ömür biçenlere, engellemeye çalışanlara, zafer sarhoşlarına, bölücü ve FETÖ'cü alçaklara, tuzakları ve oyunlarıyla kutlu yürüyüşü durduracaklarını sanan herkese yanıldıklarını göstereceğiz."

Parti içerisinde büyük bir merakla beklenen 3 dönem kuralıyla ilgili de konuşan Erdoğan kuralın işletileceğini açıkladı. 3 dönem kuralına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamada bulundu:
"YSK’nın takvimine göre 9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler yer alacak."

76 isim kurala takılıyor: Binali Yıldırım, Hamza Dağ aday yapılmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından AK Parti'de üç dönem kuralından dolayı büyük bir revizyon olması bekleniyor.
Öyle ki şu anda parti içinde bu kurala takılan 76 isim var. Bu isimler arasında AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum