• Reklam

AK Parti Balıkesir eski İl Başkanı Demiraslan, milletvekili aday adayı oldu

20 yıldır siyasetin içinde olan, AK Parti Balıkesir'de gençlik kolları ve il başkanlığı görevinde bulunan Avukat Hasan Demiraslan, aday adaylığı için başvuru yaptı.

AK Parti Balıkesir eski İl Başkanı Demiraslan, milletvekili aday adayı oldu
28 Mart 2023 - 15:32
Balıkesir'in tanınmış isimlerinden olan, avukatlığın yanı sıra otel işletmeciliği de yapan Hasan Demiraslan, TBBM'de kentini temsil edebilmek için yola çıktı. Başarılı projelere imza atan ve il başkanlığı döneminde AK Parti'ye ilgiyi artıran Av. Hasan Demiraslan, Ankara'ya davet edilerek mülakata kaldı.

HASAN DEMİRASLAN KİMDİR?
977 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 2000 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını Balıkesir Barosu'nda tamamladı. 2003 yılından beri Balıkesir’de serbest avukatlık yapmaktadır. 
Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunudur. Vatani görevini Kahramanmaraş’ta Asteğmen olarak tamamladı. 2003 yılında AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilerek siyasete ilk adımını attı. 2003-2007 yılları arasında bu görevi yürüttü. Daha sonra İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2016-2019 Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulundu.
örev süresince arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdiği sosyal nitelikli çok sayıda çalışması oldu. Bu çalışmalar sonucu gerek AK Parti teşkilatı gerek Balıkesir kamuoyu ve basın tarafından çok büyük takdir ve ödüllere layık görüldü.
Spora verdiği destekler dolayı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından plaketlerle ödüllendirilen Av. Hasan Demiraslan ayrıca 2004-2006 yıllarında Radyo BRT’nin düzenlediği yarışmalarda 'yılın siyasetçisi ödülleri’ne layık görüldü. Balıkesir’de birçok dernekte aktif olarak görev aldı. Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu Genel Başkanlığı ve Balıkesir Sivil Güçler Birliği Kurucu Üyeliği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev almakta olan Avukat Hasan Demiraslan evli ve 2 çocuk babası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum