AK Parti 22 yaşında! Kutlamalar 24 Ağustos'ta yapılacak

    Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasetine giren AK Parti, girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başararak, 21 yılı geride bıraktı.

    AK Parti 22 yaşında! Kutlamalar 24 Ağustos'ta yapılacak
    13 Ağustos 2023 - 16:12
    Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" tarafından Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, Erdoğan'ın, "Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ifadesiyle siyaset sahnesinde yerini aldı.
    Kuruluş işlemlerinin ardından 16 Ağustos'taki AK Parti Kurucular Kurulu toplantısında Erdoğan, oy birliğiyle genel başkan seçildi. Böylece AK Parti'nin 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkarmayı başardığı, seçim zaferleriyle dolu siyaset yolculuğu başladı.

    AK Parti, kuruluşundan 15 ay sonra "Tek başına, iş başına" sloganıyla, siyasi yasaklı lideri Erdoğan'dan mahrum girdiği 3 Kasım 2002'deki genel seçimden yüzde 34,28'lik oy oranıyla birinci parti olarak çıktı ve Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti kuruldu.

    Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçiminin yapıldığı 14 Mayıs'ta, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,52 oy aldı ancak ilk turda yüzde 50 artı 1 oy alamadığı için Cumhurbaşkanı seçilemedi. AK Parti ise aldığı yüzde 35,62 oyla parlamentoda 268 milletvekili çıkardı. 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamasında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18 oranında oy alarak cumhurbaşkanı seçildi. Bugüne gelene kadar AK Parti tüm seçimleri kazandı.

    Yerel seçim hazırlıkları başladı
    Bir seçim döneminin bitmesinin ardından hemen gelecek seçimin hazırlıklarının başladığı AK Parti'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için kollar sıvandı. 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı illerdeki belediyeleri geri almak isteyen partide, il ve ilçe teşkilatlarında kadrolar yenilenmeye başlandı. AK Parti'de yerel seçimler öncesi partinin ana kademesinde yapılacak değişiklikler için 7 Ekim'de 4. Olağanüstü Kongre gerçekleştirilecek. Yerel seçimlerin ardından olağan kongre süreci başlayacak.

    Yıl dönümü 24 Ağustos'ta kutlanacak
    Alınan bilgiye göre, AK Parti'de 22. kuruluş yıl dönümü 24 Ağustos'ta yapılacak programla kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı vesilesiyle partililerle bir araya gelecek.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum