• Reklam

Aileme ve kendime aşı yaptıracağım 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İntedisipliner Onkoloji Derneği Başkanı Prof Dr Bülent Karabulut, salgının biran önce bitmesi için herkesi aşı olmaya çağırdı. Karabulut, kendisine ve ailesine aşı yaptıracağını söyledi.

Aileme ve kendime aşı yaptıracağım 
06 Aralık 2020 - 20:02

Prof. Dr. Bülent Karabulut şunları söyledi:

Pandemilerde üretilen aşılar için kanıta dayalı verilere ulaşılması için gereken 5-10 yıllık gözlem dönemi için zaman yoktur. 

Kısa dönem yan etkileri değerlendirilerek, antikor oluşum düzeylerine bakmak tek çarededir.

 Mevcut durumda zaten pandeminin geldiği noktada aşıdan başka alternatiflerimiz var, ben şunu seçiyorum veya seçmiyorum deme lüksümüz yoktur. 

Bu nedenle ben kesinlikle aşı olacağım. 

Toplumun %60-70 i aşılanabilirse, pandeminin hızı mutlaka yavaşlar. Biz hekimler, hastanelerde yaşadıklarımızı da göz önüne alarak, çoğunlukta aşı taraftarıyız. 

Şu an itibarı ile toplumun sadece %8 i bu virüsle karşılaşmıştır. Düşünün, bu oranlar bile sağlık sistemini kilitlemiş, yoğun bakımlar ve hastaneler full doluluk oranına hızla ilerliyor, yüzlerce insanımız vefat etmekte, binlerce insan çok zor Hastalık günleri geçirmekte, sağlık çalışanları tükenmekte, COVID dışı sağlık hizmetleri verilememekte, insanlar bunlara bağlı da mağdur olmakta, hatta ölmekte, ekonominin bu hali ile açlık bir sorun haline gelmekte, bizler tek yolun aşı olduğu bu durumda, bu ülkede yaşayan kişiler olarak aşıya karşı değil, insanları aşı yaptırmaya yöneltmemiz gereklidir. 

Pandemilerde kitlesel aşılama yapılması zaruridir. Ben kendime, ileride de mümkün olursa aileme bu aşıyı yaptıracağım. 

Bu sadece benim ve ailemin sağlığı için değil, toplum içinde bir birey olarak asli bir görev olarak görmem nedeni iledir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum