Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için protokol

    MANİSA'nın Kula ilçesi devlet hastanesinin yeni hizmet binasına taşınması ile boşalan binanın gıda sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Ali Mumcu ve ailesinin desteğiyle Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na dönüştürülmesi için Manisa Valiliği'yle protokol imzalandı. Protokole göre, binanın 45 gün içerisinde tadilat ve onarımının tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

    Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için protokol
    25 Kasım 2022 - 18:51 - Güncelleme: 25 Kasım 2022 - 18:52

    Bey Mahallesi'nde uzun yıllardır birbirine ek binalarla hizmet veren Kula Devlet Hastanesi, geçen haziran ayında 4 Eylül Mahallesi'nde yeni yaptırılan 75 yataklı yeni hizmet binasına taşındı. Hastanenin taşınmasının ardından boşalan binanın Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na dönüştürülmesi için hayırsever Ali Mumcu, destek sözü verdi. Mumcu, bugün beraberindeki heyetle Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret edip, törenle protokol imzaladı. 7 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için düzen protokol imza törenine, Vali Yaşar Karadeniz ve hayırsever Ali, Makbule ve Aydın Mumcu kardeşlerin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca, Kula İlçe Sağlık Müdürü Aybüke Aslı Ayyıldız, Kula Belediyesi eski Başkanı, iş insanı Selim Aşkın katıldı. İmzalanan protokolle Sağlık Bakanlığı'na tahsisli eski Kula Devlet Hastanesi A Blok poliklinik katının Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün tadilat projesine uygun olarak 45 gün içinde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na dönüştürülüp, hizmete alınmasını içerdiği belirtildi.

    Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ali, Makbule ve Aydın Mumcu kardeşlerin binlerce vatandaşın sağlıktan yaralanmak imkanı sunulacağı sağlık merkezinin yapımı için ilk günden bu yana yoğun çaba sarf ettiklerini belirtip, destekleri nedeniyle teşekkür etti.

    Hayırsever Ali Mumcu da babası Mehmet Mumcu adına taşıyacak sağlık merkezinin Kula'ya hayırlı olmasını diledi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum