• Reklam

Ahmet Kural'a hapis kararı

Oyuncu Ahmet Kural şarkıcı Sıla’yı darp ettiği gerekçesiyle tekrardan yargılandığı davada hakaret, yaralama ve tehdit suçlarından daha önce alınan kararda olduğu gibi 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Kural'a hapis kararı
15 Temmuz 2021 - 12:45 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 12:56

Sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Kural'ın şarkıcı Sıla'yı darp ettiği gerekçesiyle karara bağlanan dava İstinaf Mahkemesi'nce bozulmuştu. İstinaf Mahkemesi'nin bozma kararının ardından Kural'ın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. İstanbul 60'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, Sıla'nın avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep ederken, Sanık Ahmet Kural'ın avukatı ise beraate ilişkin taleplerini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ahmet Kural'ı hakaret, tehdit ve yaralama suçundan indirim uygulayarak 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Ahmet Kural'ı önceki kararda olduğu gibi cezaya çarptıran mahkeme, cezada erteleme uygulanmasına hükmetti.

“Adalet tecelli etti”

Kararla ilişkin görüşlerini bildiren Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, “İddialarımızın gerçek olduğu bir kere daha tescillendi. Sanık Ahmet Kural kasten yaralama, hakaret ve tehdit suçlarını işlediğinden mahkum edildi. Geç kalınmış olsa da, bu yönüyle müvekkilimizi çok memnun etmese de, adalet tecelli etti” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum