Afrikalı hasta İzmir'de şifa buldu

    ORTA Afrika ülkesi Çad'da yaşayan 36 yaşındaki Mahamat Ali Abderahmane, pankreas başında tespit edilen kitleden İyileştirmek İyiliktir Derneği aracılığıyla geldiği İzmir'de gerçekleştirilen başarılı operasyonla kurtuldu.

    Afrikalı hasta İzmir'de şifa buldu
    12 Ocak 2022 - 12:28 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 12:29
    İzmir'de 2016 yılında kurulan İyileştirmek İyiliktir Derneği, dünyada ihtiyaç sahibi pek çok kanser hastasına yardım götürüyor. Dernek gönüllüleri, Orta Afrika ülkesi Çad'da yaşayan ve imkansızlıkları nedeniyle ameliyat edilemeyen Mahamat Ali Abderahmane'ye de destek oldu. Abderahmane, pankreas başında oluşan kitleden İzmir'de gerçekleştirilen ameliyat sayesinde kurtuldu.

    Ülkesine dönmeye hazırlanan ağabeyinin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren kardeşi Abdülbasid Abderahmane, İyileştirmek İyiliktir Derneği'ne teşekkür etti. Kastamonu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Abderahmane, 13 kardeş olduklarını ve abisinin rahatsızlığını öğrenince hemen araştırmaya başladıklarını belirterek "Ağabeyim yaklaşık 1 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor. Çad'da ameliyat olamadığı için yurt dışındaki imkanları araştırdık. Türkiye'de ilk Ankara'ya gitmiştik. Endoskopinin ardından acil ameliyat kararı alındı. Sosyal medyada gördüğüm İyileştirmek İyiliktir Derneği ile irtibatta geçtim. İzmir'e geldik ve yapılan ameliyat sayesinde abim şimdi kendini çok daha iyi hissediyor" dedi.

    '72 SAATTE İYİLEŞTİ'

    İyileştirmek İyiliktir Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ünal Aydın da özellikle kanser hastalığının bütüncül tedavisi üzerine çalışmalar yaptıklarını söyleyip pek çok kanser hastasına yardım etmeye çalıştıklarını kaydetti. Özellikle pandemi döneminde çok sayıda kişiye yardım ettiklerini anlatan Aydın, "Afrika'nın ortası Çad'dan genç bir hastamız başvurdu. Afrika kıtasında zor şartlar altında yaşıyorlar. Hastamızın pankreas başında kitle vardı ve ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ancak ekonomik koşulları yeterli değildi. Bunun üzerine dernek gönüllüleri devreye girdi. Ameliyatın ardından 72 saat gibi kısa sürede iyileşti ve taburcu oldu" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum