• Reklam

Adsız kahramamlar veda etti

Türkiye'nin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri, görevlerini tamamlayıp İzmir'e veda etti.

Adsız kahramamlar veda etti
04 Kasım 2020 - 20:50

Bahri Karataş (KHA) 

İzmir'de meydana gelen depremde Türkiye' nin çeşitli illerinden gelen arama ve kurtarma, itfaiye ve gönüllü ekipler, 5 gün boyunca gece gündüz demeden, canları kurtarmak için canla başla mücadele etti. Elif'i ve Ayda' yı anlarını yazmadığımız bir çok vatandaşı kurtardı.

Bu adsız kahramanlar bugün son kez bir araya gelerek, görevlerini yapmanın huzuruyla bir daha böyle bir acı yaşanmaması dileğiyle İzmir'e veda etti.

İzmir  Müstakil Sanayici ve İşadamları  Derneği (MÜSİAD) Başkanı Bilal Saygılı da veda anında kahramanların yanındaydı. 

Saygılı, şunları söyledi:
"Türkiye’yi derin bir yasa boğan ve tüm ülkeyi seferber eden  İzmir depreminin arama kurtarma çalışmaları bugün itibari ile son buldu.
Başta devletimiz ve devletin tüm kurumlarına; ardından, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen yurdumuzun tüm kişi, kurum ve STK’larına; enkazdaki gücümüz ve umudumuz olan Türk Kızılay, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD, AKUT Arama Kurtarma Derneği , T.C Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, JAK, İHH İnsani Yardım Vakfı ve sahada tüm benliğiyle tek bir yaşamı kurtarmak için canını dişine takan tüm ekiplere sonsuz teşekkür ederiz. Biz büyük bir milletiz. Tüm yaralarımızı birlikte sarmayı biliriz! Geçmiş olsun İzmir.
Geçmiş olsun Türkiye"

YORUMLAR

  • 0 Yorum