Adnan Öztekin: "Evlad-ı fatihanlığımla gurur duyuyorum"

    AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, seçim çalışması için gittikleri Yaylacık Mahallesi’nde kendisine desteğini açıklayan Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy’un sözlerinin sosyal medya ortamında çarpıtılarak göçmenlere yönelik ırkçı söylemlerde bulundukları iddialarına sert tepki gösterdi.

    Adnan Öztekin: "Evlad-ı fatihanlığımla gurur duyuyorum"
    05 Mart 2024 - 12:13
    AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, seçim çalışması için gittikleri Yaylacık Mahallesi’nde kendisine desteğini açıklayan Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy’un sözlerinin sosyal medya ortamında çarpıtılarak göçmenlere yönelik ırkçı söylemlerde bulundukları iddialarına sert tepki gösterdi. Öztekin, “Annem Selanik, babam Bulgaristan’dan gelmiş. Bu yüzden ‘Evlad-ı Fatihan’lığımla övünüyorum. Herkes gibi ben de bu vatanın evladıyım. 47 mahallemizin hiç birinde, ne benim ne Cemil başkanımın hiç kimseye ırkçılık yapma, hiç kimseyi ayırt etme lüksü yok. Bucalılar içi boş yalanlar değil, gerçek proje ve hizmetleri bekliyor” dedi.


     
    Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin ile TBMM 25’inci Dönem Milletvekili ve Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, yerel seçimlerde AK Parti’den Buca Belediyesi Meclis Üyesi Adayı olan Kemal Altın ile Sibel Ertürk’ün Dumlupınar Mahallesi Yanıkkahveler’deki toplantısına katıldı. AK Partili Altın ve Ertürk’e eşlik eden coşkulu kalabalık davul zurna eşliğinde eğlenirken, yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantı adeta miting havasında geçti. Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, yerel seçimlerin bir hizmet yarışı olduğunu ancak bu göreve talip olan diğer partilerin başkan adayları ya da destekçilerinin kaybedeceklerini anlayınca konuşmalarını sosyal medyada çarpıtarak yerel seçimleri hizmet odağından uzaklaştırıp, bu yarışı adeta karalama kampanyasına dönüştürmek istediklerini, 2019 yılındaki yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı’na karşı benzer girişimlerin olduğunu söyledi.


     
    HİÇ KİMSEYİ AYIRT ETME LÜKSÜMÜZ YOK

    Geçtiğimiz gün Yaylacık Mahallesi’ndeki açık hava toplantısında desteğini açıklayan Cemil Şeboy’un kendisi için, “Yaylacık Mahallesi hepinizin bildiği gibi suyun öteki yüzünden gelmiş kardeşlerimizin olduğu, yani bizim Evlad-ı Fatihan diye övündüğümüz bir kesimdir. Adnan da Evlad-ı Fatihan’dır. Suyun öteki yüzünden gelmiştir, onu sizlere emanet ediyorum” sözlerini sarf ettiğini hatırlatan Öztekin, “Bu sözlerin önünü arkasını, orasını burasını kesip sosyal medyada ‘Yok efendim bize ırkçılık yapıyor, yok bilmem ne yapıyor’ diyerek algı yaratmaya başlamışlar. Annem Selanik, babam Bulgaristan’dan gelmiş. Bu yüzden ben ‘Evlad-ı Fatihan’lığımla övünüyorum. Aynı zamanda doğma büyüme Bucalıyım ve herkes gibi bende bu vatanın evladıyım. Peygamber Efendimiz bile ırkçılık yapanı lanetlemiştir. Biz belediye başkanlığına talibiz. Şuan karşımda Ayhan kardeşim var, o da Evlad-ı Fatihan’dır, eşi de Mardinlidir. Arkadaşlar bizler evlenmişiz, birbirimize karışmışız. Türkiye’nin değişik coğrafyalarından gelip Bucalı olmuşuz. Biz 134 kilometrekarelik Buca’da 47 mahallesi, 70 bin öğrencisi ile birlikte toplam 600 bin nüfuslu ilçeye hizmet etmeye geliyoruz. Ne benim ne Cemil başkanımın hiç kimseye ırkçılık yapma, hiç kimseyi ayırt etme lüksü yok. Bucalılar içi boş yalanlar değil, gerçek proje ve hizmetleri bekliyor” diye konuştu.


     
     BUCA VE İZMİR’E HİZMET GETİRMELİYİZ

    Seçim ziyaretlerinde kendisine “Buca Cezaevi’nin oraya ne yapacaksınız? Şirinyer Pazaryeri ne olacak? Enkaz gibi duran Çevik 1 Meydanı’ndaki pazaryerine ne yapacaksınız? Buca için devasa projeleriniz neler?” gibi soruların sorulmasını beklediğini aktaran Öztekin, “Sadece çöp toplayacağım, asfalt dökeceğim diyerek seçim alınmaz. Bunlar belediyenin yapması zorunlu işler. Biz iddialı projelerle, daha iyi şeyler yapacağız diye geliyoruz. Biz diyoruz ki bir tek Buca’ya değil, Büyükşehir’e de oy istiyoruz. ‘Vay efendim tehdit mi ediyorsunuz, oy vermezsek hizmet alınmayacak mı?’ diyenler olabilir. Yok, böyle bir şey arkadaşlar. Buca’yı, Büyükşehir ve merkezi hükümet saç ayağına oturtursak çok ciddi projeler yaparız. Yani AK Parti’nin hizmet belediyeciliğini Buca’ya ve İzmir’e getirmeliyiz” dedi.
     
    BUCA BENİ TANIR

    Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy’da sözlerinin çarpıtılmasına tepki göstererek, “Hırsız diyemiyorlar, tembel diyemiyorlar. Ne diyecekler? Buca beni tanır, 15 yıl hizmet ettim. Benim ırkçı olmadığımı herkes bilir. Aksi takdirde bana Fırat’tan, Seyhan’dan, Gediz’den oy çıkar mıydı? Ben en çok oyu ova bölgesinden aldım. Söyleyecek bir şeyleri yok. Çünkü onların yanında Cemil Şeboy gibi biri yok. Sıkıntıları o. CHP’nin adayı için ‘Buca’nın yeni mimarı’ diyorlar. 3 tane ev yapmakla mimar olunmaz. Etrafındakilere bir bakıyorsunuz adayı değiştirmişler. İbrahim Tatlıses’in şarkısındaki gibi ‘Yine dünya, eski hamam, eski tas.’ Mimar adam kendi resmini değil, projesini koyar. O resimler oy getirmez. Proje getirir, iş getirir. Etrafındaki insanlar getirir” diye konuştu.
     
     SADECE HİZMET İSTİYORUZ

    AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz ise, “Buca’da son 5 yılda ne oldu? Çöplerimiz toplanmıyor. Her yağmur yağdığında perişan durumdayız. Trafik perişan durumda. Biz ne istiyoruz? Vallahi tek bir şey istiyoruz. Biz Buca’nın 47 mahallesi adına sadece hizmet istiyoruz. İki duam var. Birincisi Allah bize Buca Belediyesi’ni kazanmayı nasip etsin. İkincisi de siz Bucalılara söz verdiğimiz gibi hizmet etmeyi nasip etsin. Bu nedenle sizlerden hizmet için, gerçek belediyecilik hizmetinin nasıl olması gerektiğini göstermemiz için Cumhur İttifakı’ndan Buca Belediye Başkan adayımız Adnan Öztekin’e desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
     
    HİZMETSİZLİĞE SON VERECEĞİZ

    AK Parti Buca Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Kemal Altın, ilçeye yıllardır hizmet yapılmadığına dikkat çekerek, “İzmir’in en büyük ilçesi olan Buca’ya 15 yıldır hizmet yapılmıyor. Çöpleri toplanmıyor. Yolların halini, trafiği, alt yapı eksikliğini görüyorsunuz. Çöpler toplanmıyor. Neden diyoruz? Bir de diyorlar ki araçlara mazot alamıyoruz. Bizim vergilerimizle alem yapmaya para buluyorsunuz ama. Biz Buca’daki hizmetsizliğe son vereceğiz” diye konuştu.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum