Adliyede kavga! MHP'li başkan tutuklandı.. Kadın hakim ve savcı eşi görevden alındı

    İzmir’in Karaburun ilçesinde MHP İlçe Başkanı Erkan Özen’in tutuklanmasına, Hakim Cansu Kurucu Yılmaz ile savcı olan eşi Muhammet Miraç Yılmaz’ın görevden alınmasına neden olan adliye kavgasının görüntüleri ortaya çıktı.

    Adliyede kavga! MHP'li başkan tutuklandı.. Kadın hakim ve savcı eşi görevden alındı
    07 Eylül 2022 - 15:42
    Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Meryem K. ile Sinan K. arasındaki boşanma davasında çıkan kavga, MHP’li ilçe başkanının tutuklanmasına, karı-koca hakim ve savcının da görevden alınmasına yol açmıştı.

    Meryem K’nın, eşi Sinan K'ye açtığı davada Karaburun Belediyesi Personeli Mehmet Civan’ı tanık göstermesi ve kocasının malları muvazalı bir şekilde başkasının üzerine geçirdiği iddiası adliyeyi karıştırmıştı. Sinan K.’ya destek için Karaburun Adliyesi’ne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekiler Meryem K. ile çocuklarına saldırmış, tanık olan Mehmet Civan’ı da dövmüştü.

    Yaşanan olayla ilgili olarak ise kamera kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda ilk olarak karı kocanın sözlü bir tartışma içerisine girdiği, bu sözlü tartışmaya çocukların da dahil olduğu görüldü. Bu esnada olay yerine MHP İlçe Başkanı Erkan Özen, bir grupla geldi. Özen’in ilk olarak çocuklar ile tartıştığı ve bu esnada sözlü tartışmanın kavgaya döndüğü görüntülendi. Görüntülerde çocuklardan birisinin katip odasının içerisine darp edilerek sokulduğu yine bu esnada tanık Mehmet Civan’ın da darp edildiği kamera kayıtlarına yansıdı.

    MHP'li Özen’in avukatları vasıtasıyla yaptığı tutuklamaya itiraz talebi, Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Cansu Kurucu Yılmaz tarafından kabul edilmedi. Öte yandan olayda kavgacıları tutuklamaya sevkeden kişinin de hakimin eşi olan Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz olduğu öğrenildi. Karaburun Adliyesi’nde geçtiğimiz aylarda göreve başlayan karı koca savcı ve hakim görevlerinden alındı. İki adli kıdemli personelin Şanlıurfa-Siverek'e görevlendirildikleri öğrenildi. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum