• Reklam

Adliye koridorlarından mutfağa! Avukatlığı bırakıp pastacı oldu

Yıllarca yaptığı mesleğini bırakan avukat Maral Özcan, kurduğu çiftlikte doğal ürünlerle yaptığı lezzetli pastaları müşterilerine sunuyor.

Adliye koridorlarından mutfağa! Avukatlığı bırakıp pastacı oldu
10 Aralık 2022 - 12:19
Bahri Karataş (KHA)

İzmirli Maral Özcan, yıllarca adliye koridorlarında koşturup, duruşmalara yetişmeye çalıştı. Avukatlık mesleğini bırakan Özcan, Urla Kuşçular Mahallesi'ndeki çiftliğinde yetiştirdiği ürünlerle yaptığı pastaları büyük beğeni topluyor.



Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Maral Özcan, yıllarca avukatlık yaptıktan sonra mesleğine nokta koydu. Bir çocuk annesi Maral Özcan, evlendiği Zirrat Mühendisi eşi ile 6 yıl önce Kuşçular Mahallesi'nde 6.5 dönüm arazi aldı. Araziye meyve ağaçları diktiler.
Mutfak kursuna giden Maral Özcan, çiftlikte doğal ürünlerle kızının adını taşıyan Deniz Kızı Bakery adını verdiği markayla profesyonel olarak pasta yapmaya başladı.



İlçede çekilen bir dizide de rol aldığını söyleyen Maral Özcan, "Avukatlık yaparak insanları mutlu etmek daha zor. Ama sevdikleri bir tatlıyı, istedikleri tasarımda görmek ve tatmak mutlu ediyor. 15 yıl avukatlık yaptıktan sonra kariyerimi uzun yıllar hayalini kurduğum pastacılığa yönlendirdim. 2018 yılında Urla Kuşçular'a bir çiftliğe taşındık. Şehir kalabalığından uzaklaştıkça hayallerimi gerçekleştirmeye daha yakın hale geldim. 2021 yılında avukatlık kariyerine son verip İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü’nde profesyonel pastacılık eğitimi aldıktan sonra kendi çiftliğimizde kurduğumuz atölyede pastacılık yapmaya başladım. Malzemelerin hepsi çiftlikte yetiştirdiğimiz doğal ürünlerle yapıyorum. Kariyer hedefim böyle değildi. Başka yöne evrildi. Yaşam böyle. Herşey sizin planladığınız gibi  gitmiyor.  Ama bu süreç keyifle ilerliyor. Yeni işimi  çok seviyorum, yoruluyorum ama keyifle yapıyorum. Şehirden kaçtık. Burada doğal yaşıyoruz. Pastaları doğal ürünlerle yapıyorum. Çok titizim" dedi.



Maral Özcan, siparişleri sosyal medya üzerinden ve 0 533 707 04 87 numaralı telefondan aldığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum