Ada bebek için muhteşem kampanya

    İzmir'de, 15 aylık SMA hastası Ada Dalarslan için bağış kampanyası düzenlendi. Ülke genelinden çok sayıda belediye başkanı destek verdi. Ama İzmir'den tek başkan kampanyaya katılmadı.

    Ada bebek için muhteşem kampanya
    04 Nisan 2021 - 22:30 - Güncelleme: 04 Nisan 2021 - 23:39
    İzmir’de bir zincir markette yönetici olarak çalışan Koray Dalarslan (38) ve anaokulu öğretmeni Burçin Dalarslan (35) çiftinin 15 aylık kızı Ada’ya, 8 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi konuldu. İlk kızları 7 yaşındaki Derin’in sağlıklı bir çocuk olarak dünyaya geldiğini anlatan Dalarsan çifti, Ada’nın yurt dışındaki gen tedavisiyle sağlığına kavuşabileceğini belirtti. Ancak minik Ada'nın sağlığına kavuşabilmesi için bir kaç ayı kaldı. 
    Tedavinin maliyeti çok yüksek. Toplamda 2.4 milyon dolar, yani 18 milyon lira gerekiyor. Aile, parayı toplamak için bağış kampanyası başlattı.



    İzmir'de de 3 Nisan akşamı Turuncu TV'de Pelin Uzun moderatörlüğünde Altınay Görmüş ve Serdar Yavaşoğlu'nun katılımıyla Ada bebek için kampanya yapıldı. Ülkenin dörtbir yanınından büyük katılımın olduğu kampanyada bağışlar toplandı.



    Altınay Görmüş, sosyal medya hesabından bağış akşamı sonrasında şunları yazdı:
    "Ada bebek için yaptığımız canlı yayınımıza katılan, yardım kampanyamıza destek olan CHP ailemden; PM üyemiz Sayın Eren Erdem ve onun paylaşımları ile bizlere desteklerini ileten Adana Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeydan Karalar, İzmit Belediye Başkanım Fatma Kaplan Hürriyet, Beşiktaş Belediye Başkanım Rıza Akpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanım Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanım Kemal Çebi, Kadın Kollari Genel Başkan Yardımcımız Ayten Gülsever, Isparta İl Başkanım Yalım Halıcı , Kahramanmaraş Oniki Şubat İlçe Başkanım Ünal Ates, Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanım Recep Yavuz, Amedspor Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır il yöneticimiz Meltem Gönüllü, İyi Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ekrem Koca,  CHP Ayvalık örgütünden Yağız Akkılıç, Erzincan Günbağı Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanım Ahmet Şanlı, İzmir Veremle Savaş Derneği Başkanım TC Şule Bakan Serkan Kale, Sibel Polat, Selçuk Durkan'a sonsuz teşekkürler...
    Ve Karşıyaka Güçbirliği Platformu Başkanım Serdar Yavaşoğlu... Onu burada anlatmaya kelimelerim yetmez. Ona ve enerjileri ile bize güç katan tüm dostlarına selam olsun... Elbette Pelin Aslan Uzun... Bize önce yüreğini sonra kanalını her zaman açan mavi yüreğim."



    Ayrıca  şair-yazar Tuğrul Keskin de kampanyada açık artırmayla satılması için 10 setlik kitabını bağışladı. Yine bir süre önce vefat eden CHP İzmir eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci'nin eşi Gül Değirmenci de bir tablosunu açık artırmada satılması amacıyla verdi.



    Tüm bu katılımlara, ülke genelinden bir çok belediye başkanının bağış yapmasına karşın İzmirli bir bebek için İzmir'in belediye başkanlarından bir tanesinin bile kampanyada yer almaması dikkat çekti. İzmir'den sadece Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kampanyada yer aldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum