ABD'den Yemen'deki operasyonlara verdiği desteğe son nokta

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Yemen'deki operasyonlara verdiği desteği sonlandıracağını bildirdi.

    ABD'den Yemen'deki operasyonlara verdiği desteğe son nokta
    04 Şubat 2021 - 22:27
     
    ABD Başkanı Joe Biden'ın ilerleyen saatlerde Dışişleri Bakanlığı'nda ABD'nin dış politikasına yönelik konuşma yapması beklenirken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın konuşmasına ilişkin açıklama yaptı. Sullivan, Başkan Biden'ın Dışişleri Bakanlığı'nda yapmayı planladığı konuşmasında ABD'nin Yemen'deki operasyonlara verdiği desteğin sona erdiğini açıklayacağını ifade etti.

    Yemen'deki iç savaşa ABD desteğinin sona erdirmek, Biden'ın seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Biden'in ayrıca, Yemen'de ateşkesi sağlamak üzere özel elçisi olarak Timothy Lenderkin'i görevlendirmesi bekleniyor.

    Almanya'daki ABD askerlerini çekilmesi donduruldu
    Sullivan, Biden'ın yapacağı konuşmada Almanya'da konuşlanmış ABD birliklerinin geri çekilmesi ve yeniden konuşlandırılması ile ilgili emrin dondurulduğunu duyuracağını açıkladı. Sullivan ayrıca, sürecin bir parçası olarak Almanya'dan gelen askerlerin yeniden konuşlandırılmasıyla ile ilgili Pentagon'un inceleme yapacağını sözlerine ekledi. Sullivan, emrin ne kadar süre dondurulacağı, Pentagon'un incelemesinin ne kadar süreceği ve ABD'nin Polonya'daki askeri varlığını güçlendirmesinin bu karardan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda bilgi paylaşmadı.

    Trump, Almanya'daki ABD askerlerini geri çekileceğini açıklamıştı
    Eski ABD Başkanı Donald Trump, Almanya'nın NATO için daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiğini ifade etmiş, Almanya'nın daha fazla maddi katkı yapmayı kabul etmemesinin ardından yaklaşık 35 bin ABD askerinin sayısını 25 bine düşürüleceğini açıklamıştı.

    Trump, karar doğrultusunda Almanya'dan çekilen askerlerin Rusya'ya karşı Polonya'ya konuşlandırılmasını planlıyordu.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum