• Reklam

ABD CHP mitingi için yaptığı uyarı açıklamasının amacını açıkladı

ABD Büyükelçiliği CHP mitingi için yaptığı uyarı açıklamasının amacını açıkladı. Amaçlarının kendi vatandaşlarının güvenliği olduğu belirtildi.

ABD CHP mitingi için yaptığı uyarı açıklamasının amacını açıkladı
20 Mayıs 2022 - 14:08
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden CHP miting ile ilgili ikinci açıklama yapıldı. Dün CHP'nin yarın yapacağı miting için vatandaşlarını uyaran ABD Büyükelçiliği  “Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” ifadelerini kullanmıştı.
ABD Büyükelçiliği'nden bugün yapılan açıklamada yaptıkları uyarının amacı anlatıldı.  ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh'in yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 
"ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, yurtdışındaki ABD vatandaşlarının emniyeti ve güvenliğine ilişkin önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. Yurtdışında bulunan ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları, ABD vatandaşlarını gösteriler, suç eğilimleri ve hava olayları gibi bir ülkede emniyet ve güvenlik kaygısı yaratan belirli durumlar hakkında bilgilendirmek amacıyla uyarılar yayınlamaktadır. Seyahat Uyarıları [ve diğer uyarılar], siyasi mülahazalara değil, yurtdışında yaşayan ABD vatandaşlarının hayatlarını ve çıkarlarını etkileyebilecek güvenlikle ilgili durumlara dayalı olarak yayınlanmaktadır.”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum