9 Eylül Üniversitesi Rektörü Hotar büyükelçi oldu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye özel temsilcisi olarak görevlendirildi. Kararda Hotar'a Büyükelçi unvanı verildiği de belirtildi.

    9 Eylül Üniversitesi Rektörü Hotar büyükelçi oldu
    16 Şubat 2024 - 09:18 - Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 09:22
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Atama kararına göre; Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz İçin Birlik (AİB) Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmiş ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir.

    Atama kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Nükhet Hotar, "Bir süreden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırmasıyla tarafıma tevdi edileceğini bildiğim büyükelçilik ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevi, şahsımda büyük bir mutluluk oluşturmuştur.

    15 Temmuz 2018 tarihinde yine Muhterem Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atanmış idim. Önce öğrencisi sonrasında öğretim üyesi olduğum üniversitenin ilk kadın rektörü olmanın gururunu da büyük bir sorumluluk duygusu ile taşımaktayım.

    Görevden ayrılmanın burukluğu ancak ülkemizi uluslararası stratejik öneme sahip bir kuruluşta üst düzeyde temsil edecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Bu duygularla Muhterem Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci ve çalışma arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum." dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum