8 ödülün 3'ü İYTE'li doktora öğrencilerine

    University of Naples Federico II tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Avrupa Yeşil Mutabakat temalı Mediterranean Ph.D. School kapsamında İYTE'li lisansüstü öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

    8 ödülün 3'ü İYTE'li doktora öğrencilerine
    23 Ekim 2021 - 09:29 - Güncelleme: 23 Ekim 2021 - 12:46
    Kimya Mühendisliği Doktora Programı öğrencisi Yaşar Kemal Recepoğlu ile Çevre Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programı öğrencileri Ayşegül Yağmur ve Serhat Tonkul, projeleriyle ödüle layık görülerek, uluslararası ödül kategorisinde verilen toplamda 8 ödülün 3'ünü İYTE’ye getirdi.

    Mertol Gökelma’ya TALSAD’dan İkincilik Ödülü

    İYTE Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde Misafir Araştırmacı olarak görev yapmakta olan Dr. Mertol Gökelma, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümün Parçası Ol” adlı proje yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.



    Alüminyumun geri dönüşümünü konu alan yenilikçi proje ve fikirlerin desteklenmesi amacı ile düzenlenen ve bu alanda çalışmalar yapan akademisyenlerin, profesyonellerin, sivil toplum kuruluşlarının ve şirketlerin başvurabildiği yarışmada, Dr. Gökelma’nın, “Boyalı Hurdaların Termal Ön-İşlem Davranışları ve Geri Kazanım Veriminin Arttırılması” adlı projesi jüri tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum