8'inci Uluslararası Yunus Emre Günleri'nde etkinlik programı belli oldu

    MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin 8'incisinin bu yıl 1-5 Kasım tarihleri arasında 'Yaradılanı hoş gör, Yaradan'dan ötürü' temasıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

    8'inci Uluslararası Yunus Emre Günleri'nde etkinlik programı belli oldu
    18 Ekim 2022 - 18:21 - Güncelleme: 18 Ekim 2022 - 18:21

    Yunusemre Belediyesi, ünlü Türk düşünürü Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin 8'incisi için hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Etkinlikler 1 Kasım Salı günü Millet Çarşısı Fuaye Alanı'nda Geleneksel Türk İslam El Sanatları Sergisi açılışı ile başlayacak. Aynı günün akşamı Millet Çarşısı Etkinlik Salonu'nda şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer Manisalılarla buluşacak. Programın ikinci gününde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi'nin anma gecesi yer alacak. Üçüncü gün ise Sıtkı Aslanhan ile söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinliğin dördüncü gününde radyo programcısı Talha Bora Öge, televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, eğitimci Sıtkı Aslanhan, Yunusemre Kent Tiyatrosu'nun 'Nefes mi İstersin, Yoksa Buğday mı' oyununu sahneleyecek.

    Yaradılanı hoş gör, Yaradan'dan ötürü' temasıyla gerçekleştirilen etkinlik 5 Ekim'deki Talha Bora Öge ile Söyleşi, Şiir ve Türkü Programı'yla sona erecek.

    BAŞKAN ÇERÇİ'DEN ETKİNLİĞE DAVET

    Bu yıl da güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, etkinliklere Manisalıları katılmaya davet etti. Başkan Çerçi etkinlikleri Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu'nda gerçekleştireceklerini belirtip, "Yunus Emre'yi anmak, anlamak ve felsefesini, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre'nin ismini taşıyan bir belediye olarak güzel bir organizasyon yapıyoruz. Bu yıl organizasyonumuzun 8'incisini yapacağız. Belediye olarak, onun mesajlarının günümüze taşınması ve anlaşılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum