• Reklam

79 yaşındaki Hüsnü Güler, nikah masasında verdiği sözü tuttu

İZMİR'de yaşayan 2 çocuk, 2 torun sahibi Naile (75) ile Hüsnü Güler (79) çiftinin bundan 52 yıl önce nikah masasında verdikleri 'iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta birbirlerine destek olma' sözü hastane odasında vücut buldu. Güler, kanser nedeniyle kemik iliği nakli yapılan karısı Naile Güler'in gece gündüz yanında oldu, hasta bakıcılık yaptı.

79 yaşındaki Hüsnü Güler, nikah masasında verdiği sözü tuttu
23 Ocak 2022 - 11:58 - Güncelleme: 23 Ocak 2022 - 12:00
Serbest muhasebecilikten emekli olan eşi Hüsnü Güler ile İzmir'in Foça ilçesinde yaşayan sigortacılıktan emekli Naile Güler'i kemik iliği nakline götüren süreç halsizlik ve bel ağrısı şikayetleriyle başladı. Yapılan tetkiklerde Güler'de kansızlık ve kalça kemiğinde 3.3 santimetre çapında kitle saptandı. Güler, hematoloji uzmanına yönlendirildi. Güler yeni yıla sayılı günler kala özel bir Kemik İliği Nakli Merkezi'nde Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü'ye başvurdu. Prof. Dr. Kadıköylü kemik iliği biyopsisi sonucu Güler'e Multipl miyelom (bir kemik iliği kanser türü) tanısı koydu. Güler'e 4 kür kemoterapi uygulandı ve ardından otolog kök hücre (hastanın kendinden alınan kemik iliği kök hücrenin nakledilmesi işlemi) nakli yapıldı.  

'ARTIK YAŞ 70, İŞ BİTMİŞ DEMİYORUZ'

Hastaya verdikleri 4 kür kemoterapinin ardından yanıt alındığını ve bunun üzerine kemik iliği naklini gerçekleştirdiklerini belirten Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü şunları söyledi: "65-70 yaş üzerindeki hastalara eskiden kemik iliği nakli planlamıyorduk. Ancak son birkaç yıldır Naile Güler gibi biyolojik yaşı nüfusta yazan yaşından küçük olan hastalarımıza uyguluyoruz. Çünkü kök hücre naklinde nüfusta yazan değil biyolojik yaş önemli. Hastaların yandaş hastalıklarının olmaması, performanslarının iyi olması halinde bu tedavi yöntemini uyguluyoruz. Artık yaş 70 iş bitmiş demiyoruz. Naile Güler'e yüksek doz  kemoterapi dozunun azaltılması ile kök hücre nakli yaptık. Kan değerleri düzelmeye başladı. 2 ay sonra hastalığı tekrar değerlendirilecek. İlk günden taburcu oluncaya kadar eşi Hüsnü Bey'in, Naile hanımın yanından hiç ayrılmaması, ona titizlikle bakması da takdire şayandı."

'SÖZ VERMİŞTİK'

Öte yandan evliliklerinde yarım aşırı geride bırakan Naile Güler, "Her evlilikte inişler çıkışlar olur. Önemli olan karşılıklı sevgi ve saygının sürmesi" dedi. 52 yılı paylaştıkları gibi bir hastane odasını da eşiyle paylaşıp ona en zor günlerde destek olan Hüsnü Güler de şöyle konuştu: "Biz nikah masasında birbirimize söz verdik. 'Hastalıkta, sağlıkta' dedik. O sözleri de laf olsun diye vermedik. Bu tedavi sürecinde doğal olarak eşimin yanında olacaktım, oldum. Bir kızımız bir oğlumuz var. Nakilden sonra eşime Menemen'de öğretmen olan kızımız Özden Engin bakacak. Pandemi nedeniyle kalabalık bir ortam olmaması gerekiyor. Çorlu'da yaşayan oğlum Serhan Güler de eşiyle birlikte gelip Yenifoça'da yanımda kalıp bana bakacaklar. Hayırlı evlatlarımız var, çok şükür. Hastane sürecinde görev bendeydi. Eşime refakat edebildiğim için çok mutluyum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum