• Reklam

"7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı yetmez, 7-8 bin de milletvekili olsun"

Genç Parti'nin kurucusu olan Cem Uzan, 6'lı masanın genel başkanlarına Cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi kararını eleştirdi.

"7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı yetmez, 7-8 bin de milletvekili olsun"
10 Mart 2023 - 16:52
Altılı masadaki tüm genel başkanların, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması kesinleşti. Öte yandan Akşener'in sunduğu İmamoğlu ve Yavaş'a da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi de ortak mutabakat metninin 12. maddesinde de yer aldı.
Alınan bu karar kimi siyasi isimler tarafından da eleştirildi. Bu isimlerden biri de yurt dışında yaşayan ve Genç Parti'nin kurucusu olan Cem Uzan oldu.
Gazeteci Şaban Sevinç'in yayınına katılan Uzan, 6'lı masayı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'm, 7 cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir rejim yok dünyada. Yapmayın gözünüzü seveyim. İntihar mı etmek istiyorsunuz siz? Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan rejim dünyada yok. Türkiye bu tiyatroyu yaşadı. Bunu Meral Akşener yaşattı Türkiye'ye, Kılıçdaroğlu yaşattı. Kusura bakmasınlar, 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısıyla bir ülke yönetilmez. Bunu söyleyen aptaldır."
Cem Uzan, daha önce katıldığı bir yayında ise şöyle konuşmuştu:
"7 tane cumhurbaşkanı yok. Ne yapacaksınız? 60 tane bakan mı yapacaksınız? İsterseniz 2 bin, 3 bin tane de milletvekili yapın. Böyle bir hokkabazlık yok."

YORUMLAR

  • 0 Yorum