55 yaşındaydı! İzmir eski Başsavcısı'ndan acı haber

    Bir süre önce kalp krizi geçirip yoğun bakımda tedavi altına alınan İzmir, Diyarbakır ve Düzce eski Başsavcısı, Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre hayatını kaybetti.

    55 yaşındaydı! İzmir eski Başsavcısı'ndan acı haber
    12 Nisan 2022 - 14:45 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 14:51

    Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren ve bir süredir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören İzmir eski Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre (55) hayatını kaybetti.

    Geçtiğimiz Pazar günü şehir dışına gittiği öğrenilen Güre'nin Kastamonu'da aniden kalp krizi geçirdiği belirtildi. Ambulans ile acilen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Güre, burada bir süredir tedavi görüyordu. Yoğun bakım ünitesindeki yaşam savaşını kaybeden Güre'nin ölümü yargı camiasında şok etkisine sebep oldu.

    BAKAN BOZDAĞ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

    Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede vefat eden Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre'ye Allah'tan rahmet,ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim,merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin.Mekânı cennet, makâmı âlî olsun.

    HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç ise paylaşımında, "Değerli meslektaşımız,eski Düzce, Diyarbakır ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin bir süredir tedavi görmekte iken vefat ettiğini üzüntü ile öğrendim.Vefat eden meslektaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Yargı camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.



    İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

    Kastamonu'da 3 Nisan'da kalp krizi geçiren ve dün hayatını kaybeden, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde de bulunan HSK Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre için İzmir Karşıyaka Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Kamil Erkut Güre'nin oğlu Oğulcan Enes Güre ve eşi Birsel Balta Güre'nin yanı sıra Adalet Bakanı Yardımcısı Yakup Moğul, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları, oda başkanları ve yargı camiasından çok sayıda kişi katıldı.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, "Kamil Erkut Güre, saygın, çalışkan, özverili kardeşimizdi. Vefatı bizleri çok üzdü. Kendisine Allah'tan rahmet; yakınlarına, ailesine, sevenlerine, yargı camiasına başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

    Kamil Erkut Güre'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum