• Reklam

5 çocuğunu öldürdü, 16 yıl sonra ölme hakkını kullandı

Belçika'da 16 yıl önce 5 çocuğunu öldüren kadın, ötanazi hakkını kullandı. Olayı gerçekleştirdikten sonra da intihara kalkışan fakat hayatta kalan kadın, psikiyatri merkezinde yaşamına son verdi.

5 çocuğunu öldürdü, 16 yıl sonra ölme hakkını kullandı
02 Mart 2023 - 14:17 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 14:25

Belçika'da 2007'de yaşanan tüyleri ürperten olayın faili anne, bir kez daha tartışmalı bir karara imza attı. 28 Şubat 2007'de Belçikalı Genevieve Lhermitte isimli kadın; Yasmine, Nora, Myriam, Mina ve Mehdi adlı 3 ile 15 yaş arasındaki 5 çocuğunu öldürmüş ve bu haber dünyanın gündemine oturmuştu.

Fas asıllı eşi evde yokken çocuklarını öldüren kadın, olayı gerçekleştirdikten sonra bir arkadaşına veda mektubu bırakarak intihara kalkıştı fakat hayatta kaldı.

Belçika'da 5 çocuğunu öldüren kadın ötanazi ile hayatına son verdi

Ömür boyu hapse mahkum edildi

Lhermitte, birinci derece cinayetten yargılandı. Psikiyatrik tedavi gören kadın, yargılama sırasında evdeki sorunlar nedeniyle çocuklarını öldürdüğünü söyledi. Mahkeme, Lhermitte'i 2008'de ömür boyu hapse mahkum etti.

Hayatı daha sonra filme de konu olan Belçikalı kadın, 2019'da cezaevinden tahliye edildi ve ülkenin güneyindeki psikiyatri merkezinde gönderildi.

Belçika'da 5 çocuğunu öldüren kadın ötanazi ile hayatına son verdi

16 yıl sonra ötenazi ile hayatına son verdi

Lhermitte, burada kalırken "çektiği ruhsal acıları dindiremediği" gerekçesiyle ötanazi hakkını kullanarak ölmek için talepte bulundu. Talebi kabul edilen Lhermitte'in hayatı, çocuklarını öldürmesinden tam 16 yıl sonra, 28 Şubat 2023'te bir hastanede 56 yaşındayken sonlandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum