• Reklam

46 çam ağacı 'devrilme riski var' denilerek kesildi

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, aralarında asırlık olanlarında bulunduğu toplam 46 çam ağacı, devrilme riski bulunduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından kökünden kesildi, 2 ağaç ise budandı.

46 çam ağacı 'devrilme riski var' denilerek kesildi
25 Aralık 2021 - 17:46 - Güncelleme: 25 Aralık 2021 - 17:47
Köprülü-Veysipaşa Mahallesi Çankaya Caddesi'ndeki, aralarındaki aralarında asırlık olanlarında bulunduğu 46 çam ağacı, devrilme riski bulunduğu gerekçesiyle Efeler Belediyesi ekipleri tarafından kökünden kesildi. Ekipler 2 ağacı ise kesmek yerine sadece dallarını budadı. Bazı vatandaşlar ağaçların kesilmesine tepki gösterirken, kesimlerin geçen 5 Aralık'ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bir ağacın park halindeki 3 otomobilin üzerine devrilerek hasara neden olmasının ardından gelen şikayetler üzerine yapıldığı belirtildi.

Efeler Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Nasuhpaşa Külliyesi karşısında yağmur nedeniyle büyük bir çam ağacının devrildiği olayda, bir aracın tamamen kullanılamaz hale geldiği, iki araçta da büyük hasar oluştuğuna dikkat çekilip, "Bölgede yaşayan vatandaşlar, benzer bir olayın yeniden yaşanmasından endişe duyarak Efeler Belediyesi Efe Halk Masa'ya başvuru yaptı. Bunun üzerine Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu caddedeki riskli ağaçları tespit edip, Efeler Belediyesi'ne bildirdi. Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların can ve mal güvenliği için, Çankaya Caddesi'ndeki devrilme tehlikesi bulunduğu tespit edilen ağaçlarla ilgili çalışma başlattı. Park halindeki araçların kaldırılıp, trafiğin kapatıldığı caddede, hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışma boyunca gerekli tüm önlemler alındı" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum