4 kişinin çalıştığı şirkete 11 yönetici atanmış

    Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Egeşehir Yapı Planlama şirketinin 2021 yılındaki faaliyetlerini incelendi. 4 kişinin çalıştığı şirkette 11 yönetici olduğu tespit edildi.

    4 kişinin çalıştığı şirkete 11 yönetici atanmış
    12 Kasım 2022 - 14:49 - Güncelleme: 12 Kasım 2022 - 15:26

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, aktif faaliyet göstermeyen Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş.'ye 11 yönetim kurulu üyesi atayarak, bu kişilere 2017'den beri huzur hakkı dahil toplam 2 milyon 324 bin lira ücret ödedi.
    Sayıştay, Egeşehir'in personel sayısının 4'e düştüğünü ancak 2022 itibariyle riskli yapı tespiti ve imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarına yönelik laboratuvar kurduğunu, bu çerçevede personel sayısı 21'e çıkarılarak şirketin tekrar aktif hale getirilmeye çalışıldığını saptadı. Sayıştay, ‘1 kişiden bile oluşabilecek yönetim kurulu için 11 üyenin' görevlendirilmesini eleştirerek, kamu kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmadığı uyarısı yaptı.
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bu konude henüz bir açıklama yapmadı.
    Bir ara bu şirketin yönetim kuruluna Soyer'in talimatıyla İstanbul'dan CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem atanmıştı. Yine bir ara Tunceli Honaz'ın eski belediye başkanı olan müzik öğretmeni CHP'li Celaleddin Polat da bu şirkete yönetim kurulu üyesi yapılmıştı. Bu yıl şirket yeniden aktif hale getirildi ve personel sayısı 21'e çıktı. Ancak Sayıştay raporu, 2000-2021 arası şirkette tam bir yağma yaşandığını net bir şekilde gösteriyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum