4 inekleri telef olan anne - oğul: Yangının jeneratörden çıktığına inanmıyoruz

    BALIKESİR'in Savaştepe ilçesine hayvan damında çıkan yangında 4 ineği telef olan ayrı bir bölmedeki buzağısı ise son anda kurtarılan Nurdane Uşar (70), "Tek geçim kaynağımız bu hayvanlardı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Artık yaşayan bir ölüyüm" dedi. Nurdane Uşar ve oğlu Seyhan Uşar (46), yangını jeneratörden çıktığına inanmadıklarını da söyledi.

    4 inekleri telef olan anne - oğul: Yangının jeneratörden çıktığına inanmıyoruz
    29 Temmuz 2022 - 10:32 - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 - 10:33

    Savaştepe'nin kırsal Sarıbeyler Mahallesi'nde yaşayan Nurdane Uşar ve oğlu Seyhan Uşar'ın, evlerine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki hayvan damında geçen 24 Temmuz akşamı saat 21.00 sıralarında yangın çıktı.  İçerdeki saman balyaları nedeniyle alevler kısa sürede büyüdü. Elektrik olmadığı için jeneratör kullanılan çiftlikteki yangına, çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri ve Savaştepe Orman İşletme Şefliğine ait 1 arazöz müdahale edildi. Alevler 1 saatte söndürüldü. Alevlerin söndürülmesinin ardından içeri giren itfaiye ekipleri 4 ineğin telef olduğunu belirledi. Ayrı bir bölümde tutulduğu belirlenen buzağı ise kurtarıldı. Yangının Seyhan Uçar'ın hırsızlar tarafından çalınmaması altına sakladığı jeneratörün samanları tutuşturması sonucu çıktığı ileri sürüldü. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

    'JENERATÖRDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

    Yangından kurtarılan henüz sütten kesilmemiş olan 1 aylık buzağısının yanından ayrılmayan Seyhan Uşar, kendilerine yangının jeneratör kaynaklı olduğunu söylendiğini anlattı. Uşar, "Yaklaşık 6 yıldır jeneratörü kullanıyorum. Ben bunu en fazla 10-15 dakika çalıştırıyorum. Aklımın almadığı jeneratörün işi bittikten sonra en az yarım saat daha burada bekliyorum. Saat 20.30'da evime gittim. Saat 21.30'da 'Yangın çıktı' diye bana haber geldi. Ben geldiğimde içeride de dışarıda da her yer alev içindeydi. Jeneratörden çıktığını sanmıyorum. Olan 4 büyükbaş hayvanımıza oldu. Telef oldular.  Gerekirse uzmanlar incelensin" dedi.

    'TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZ BU HAYVANLARDI'

    Eşim ölümünden bu yana geçen 25 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Nurdane Uşar ise "Her şeyimiz bu ineklerdi. Onlar da telef oldu. Daha önce 6 kuzumuz çalınmıştı ama yangın ilk defa başımıza geldi. Tek gelir kaynağımız bu hayvanlardı. Ne yapacağım bilmiyorum. Hayatımı bitirdiler. Artık yaşayan bir ölüyüm. Yangın jeneratör kaynaklı deniyor. Kimsenin günahını almak istemesem de buna da inanmıyorum. Ne yapacağız bilmiyorum" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum