4 belediye çalışanı sorguya alındı

    MLKP terör örgütü operasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 çalışanının da gözaltına alındığı öğrenildi.

    4 belediye çalışanı sorguya alındı
    14 Ocak 2021 - 22:33

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından MLKP terör örgütüne yönelik bugüne kadarki en büyük operasyon yapıldı. 12 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda gözaltı kararı verilen 51 kişiden 48’i yakalanıp sorguya alındı. Gözaltına alınan 4 İzmir Büyükşehir Belediye personeli arasında tiyatro koordinatörü Orçun Masatçı'nın da yer aldığı açıklandı. Masatçı’nın MLKP terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından tiyatronun başına yönetici olarak getirilen Masatçı daha önce terör örgütü propagandası suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezası almıştı.

    Operasyonda 34'ü MLKP, 8'i DSİH, 1'i TKP/ML ve 8'i PKK/YPG terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen 51 şüpheliden 48'i  gözaltına alındı.

    Gözaltına alınanlar arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, eski İzmir il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas, 2 avukat, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 4 çalışanı, biri Şemdinli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde ziraat mühendisi ve öğretmen gibi meslek gruplarından kişilerin olduğu belirtildi.

    MLKP terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Orçun Masatçı, terör örgütüyle ilişkisi olduğu gerekçesi ile yargılandığı davada 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış olmasına rağmen önce Konak Belediyesi'nin kültür-sanat işleri koordinatörlüğüne getirildi. Daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görevine başlayan Tunç Soyer, Orçun Masatçı'yı tiyatro koordinatörü yaptı.

    Başkan Soyer'in, Orçun Masatçı'yı Tiyatro Koordinatörü olarak görevlendirmesi, tiyatro camiasında da tepkiye yol açmıştı. Emektar tiyatro sanatçılarından Nedim Saban, Orçun Masatçı'nın liyakat olarak yetersiz olduğunu ve sahte diploma ile görev yaptığını iddia etmişti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum