• Reklam

30 yıllık hayal gerçek oluyor! Teknoloji üssü müjdesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Urla Yerleşkesinde kurulması planlanan, Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi İzmir Teknoloji Üssü, Cumhurbaşkanı kararı ile bugün Resmi Gazetede ilan edildi. 

30 yıllık hayal gerçek oluyor! Teknoloji üssü müjdesi
11 Temmuz 2021 - 17:48
Bahri Karataş (KHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar da, "Ekli kroki ile listede sunulan ve koordinatları gösterilen alanın, Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgelerini Kanunun 4'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" dendi.

Müjdeyi İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayalimiz olan proje nihayet hayata geçiyor" diye duyurdu.
Rektör Baran, "Kampüsümüzde kurulması planlanan Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi İzmir Teknoloji Üssü, 10 Temmuz 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile bugün Resmi Gazete’de ilan edildi. Güzel İzmir'imizin küresel çapta bir bilişim vadisi olmasına olanak sağlayacak projenin hayata geçirilmesine destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir Milletvekillerimize, Bilişim Vadisi Yöneticilerine ve İzmir iş dünyasına teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.Güzel İzmirimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum