30 bin yapay rahimle bebek çiftliği!

    Amerikan şirketi EctoLife, 30 bin yapay rahimden oluşan “bebek çiftliği” kuracak.

    30 bin yapay rahimle bebek çiftliği!
    12 Aralık 2022 - 19:12 - Güncelleme: 12 Aralık 2022 - 19:22

    2017’de bilim insanları, dünya genelinde “kısırlık krizi” yaşandığını ve durumun gelecekte daha da kötüye gideceğini söyledi. ABD merkezli EctoLife şirketi, “yapay rahim çiftliği” projesini başlattı.

    Womb with a view: EctoLife baby farm eliminates pregnancy and labor

    Proje kapsamında 30 bin adet yapay rahim oluşturacak, dünya genelinde çocuk yapmakta zorluk çeken çiftler için yüksek bir ücret karşılığında “yapay rahim” hizmeti sunacak.

    Утроба с поглед: EctoLife baby farm премахва бременността и раждането - Zamunda.info

    İlk etapta 30 bin yapay rahimle başlayacak projenin başındaki isim Haşim El-Ghaili, ABD’de her 9 çiftten 1’i çocuk yapmakta zorluk yaşıyor.

    Dünya genelinde ise özellikle erkeklerin testosteron seviyesinde düşüş ve bunu takiben sperm sayısında ciddi bir azalma söz konusu.

    İnsanlığın üreme kabiliyeti, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

    EctoLife: The World's First Artificial Womb Facility : r/worldbuilding

    Tesla’nın ve Twitter’ın sahibi Elon Musk, geçen sene “İnsanlığın sonu gelebilir” diyerek, kısırlık konusunda uyarıda bulunmuştu: “Nüfusun çökmesi ciddi bir tehlike. Eğer dünyada yeterince insan olmazsa, Mars’ta da olamaz.”

    AKILLARA “CESUR YENİ DÜNYA” GELDİ

    EctoLife’ın “bebek çiftliği” adını verdiği proje ve yapay rahimlerle ilgili hazırladığı tanıtım filmi, akıllara meşhur distopya romanı Cesur Yeni Dünya’yı getirdi. İngiliz yazar Aldous Huxley, 1932’de Cesur Yeni Dünya romanını yayınladı.

    Romanda, Tek Dünya Hükümeti, insanları tamamen yapay şekilde üretiyor, insanlar arasındaki cinsel birliktelik ise zevk amacıyla yaşanıyor.
    Kitabın ilk bölümünde Aldous Huxley, bir “bebek fabrikasında”, çocukların nasıl seri üretimde olduğunu anlatıyor. Üretim bantlarında yapay rahim bebek kapsülleri geçiyor. Önceden sosyal sınıfı belirlenmiş bebekler, kendileri için tasarlanan bir bebek şartlandırma programından geçiyor, beyni sonsuza kadar aynı kalması için şekillendiriliyor.
    Üretim bantlarındaki bebekler, seri üretimden sonra ayrıca bebek üretim tesislerinde eğitiliyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum