3. Marmaris Kitap Günleri sona erdi, 40 bin kişiyi ağırladı

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 3'üncüsü bu yıl düzenlenen Kitap Günleri sona erdi. 25 gün süren Kitap Günleri'ni 40 bin kitapseverin ziyaret ettiği bildirildi.

    3. Marmaris Kitap Günleri sona erdi, 40 bin kişiyi ağırladı
    13 Ağustos 2023 - 13:53 - Güncelleme: 13 Ağustos 2023 - 13:54

    3. Marmaris Kitap Günleri, onlarca yazarın katılımıyla yapıldı. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın onur konuğu olduğu 3. Marmaris Kitap Günleri, 20 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kitap fuarını bu sene yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

    Saman İskelesi'nde kurulan Kitap Günleri'ne bu yıl 16 yazar, 30 yayınevi katıldı. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Metin Uca, Mustafa Balbay, Sinan Meydan, Şükrü Erbaş başta olmak üzere Türkiye'nin tanınmış isimlerinin yanı sıra Marmaris'in yerel yazanlarının da ağırlandığı Kitap Günleri'nin açılış kurdelesini Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlber Ortaylı ve Metin Uca kesti.  TV programcısı ve gazeteci Metin Uca'nın 'Bunu mu Demek İstedim?' isimli tek kişilik gösterisi ile başlayan etkinlik İlber Ortaylı'nın 'Dün Bugün Yarın' adlı söyleşisi ile devam etti. Etkinliklerde ayrıca, Tarihçi Yazar Sinan Meydan'ın da bir söyleşi gerçekleştirdiği Şükrü Erbaş da şiir dinletisiyle sevenleriyle buluştu.

    Marmaris'i kültür, sanat ve edebiyatla buluşturmak için birçok etkinliğe imza attıklarını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Hedefimiz Marmaris'in adının kültürle, sanatla da anılması. Halkımızın kitap günlerine gösterdiği ilgi hepimizi mutlu etti. Gelecek sene tekrar görüşmek üzere" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum