• Reklam

25-35 yıl sonra lise diploması sevinci yaşadılar

DENİZLİ'de Mesleki Eğitim Merkezi'nden ustalık belgesi almış ancak lise diploması olmayan yaş ortalaması 40'ın üzerinde olan 88 kişi, 'Diploma Telafi Programı' kapsamında aldıkları eğitimin ardından lise diplomalarını düzenlenen kep atma töreniyle aldı. Lise diplomalarına kavuşanlar üniversite sınavlarına da katılacak.

25-35 yıl sonra lise diploması sevinci yaşadılar
16 Haziran 2023 - 17:59 - Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 18:02

Merkezefendi ilçesinde önce Vali Necati Bilican Çıraklık Eğitim Merkezi olan daha sonra ise Mesleki Eğitim Merkezine dönüştürülen binada eğitim görüp, çeşitli mesleklerde ustalık belgesi alan ancak lise diploması bulunmayan kişiler için bir süre önce 'Diploma Telafi Programı' başlatıldı. Lise diploması alıp, üniversiteye gitmek isteyen 88 kişi programa başvuru yaparak eğitim aldı. Merkezde eğitimleri tamamlayıp sınavları başarı ile geçen, aralarında 60 yaş üstü kişilerin de bulunduğu ve yaş ortalaması 40 olan öğrenciler, lise diplomalarını düzenlenen törenle aldı. Duygusal anların yaşandığı törende bazı öğrenciler diplomalarını torunlarıyla ve aileleriyle birlikte aldı.

Kasaplar Odası Başkanı olan 58 yaşındaki Hasan Hüseyin Öz, diplomasına 25 yıl sonra kavuştuğunu belirtip, "Devletimizin bize tanımış olduğu hak sayesinde liseden mezun olmanın sevincini yaşıyoruz. Ortaokulu bitirdikten 25 yıl sonra lise diplomama kavuştum. Şimdi üniversite sınavlarına hazırlandık. Kendi çocuklarımız üniversiteyi bitirmek üzere, biz ise liseyi bitirdik. Gıda mühendisliğini düşünüyorum" dedi.

53 yaşındaki Leyla Selçuk, 30 yıl sonra lise diplomasına kavuştuğunu belirtip, "1985 yılında Almanya'da okudum. Türkiye'de ortaokul denkliğimi aldım. El Sanatlarında usta öğreticiydim. Burada hem öğrenciydim hem de usta öğreticiydim. 30 yıl sonra tekrar okul sınıflarında sırada oturmak heyecan vericiydi. Üniversite sınavına hazırlandım. Hayatımıza üniversite öğrencisi olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

50 yaşındaki Mustafa Deniz ise, ortaokulu 35 yıl önce bitirdiğini belirtip, "Liseye gidemedim. Ustalık belgesi aldım. Babamızın işi gereği otomotiv sektöründe çalıştık. Telafi eğitimine katılarak derslerimizi alıp, sınavlarda başarılı olduk. Nihayet yıllar sonra lise mezunu olmanın sevincini yaşadık. Kızım ve oğlum üniversite mezunu ama biz okuyamadık. Şimdi ise lise mezunu olup, üniversiteye gideceğiz" diye konuştu.

Lise mezunu olan ve yaş ortalaması 40 olan 88 kişi törenin sonunda keplerini birlikte havaya fırlattı.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum