• Reklam

21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı Konak'ta kutlandı

İZMİR'in Konak ilçesinde Kuzey Makedonya'nın resmi bayramı '21 Aralık Türkçe Eğitim Günü' Konak Belediyesi ve CHP İzmir İl Başkanlığı Balkan Masası'nın birlikte düzenlediği etkinlikle kutlandı.

21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı Konak'ta kutlandı
22 Aralık 2021 - 12:30 - Güncelleme: 22 Aralık 2021 - 12:30
Kuzey Makedonya'da yaşayan Türklerin resmi bayramı olan '21 Aralık Türkçe Eğitim Günü' Konak Belediyesi'nin CHP İzmir İl Başkanlığı Balkan Masası'yla birlikte düzenlediği panel ve konser ile Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde kutlandı. Eşzamanlı olarak Üsküp, Manastır ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle de kutlanan Türkçe Eğitim Bayramı için tüm etkinliklerden katılımcılarla birlikte zoom üzerinden bağlantı gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Feyyaz Sağlam'ın yaptığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Türk Dili Okutmanı Faruk Gezgin ile Halk Bilimci Gülçin Balat'ın konuşmacı olarak yer aldığı panel ve Cenk Bosnalı konseriyle devam etti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise "1944'te verilen Türkçe eğitim hakkının yıldönümü 21 Aralık'ın Makedonya için çok önemli bir gün. Makedonya Türklerinin Türkçe Eğitim Bayramını canı gönülden kutluyorum. Bu hakkın peşinde koşan, bu mücadeleyi bugüne taşıyan, emeği geçen herkesi de saygı ve minnetle anıyorum" dedi. Geçtiğimiz 10 Kasım'da, kardeş şehir Manastır'da Mustafa Kemal Atatürk'ün, üç yıl eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi'ni ziyaret ettiklerini ve Atatürk'ü Anma etkinliklerine katıldıklarını ifade eden Batur, büyük onur duyduklarını ifade etti.

ÖZTRAK'A TEŞEKKÜR

Batur, dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya'da ve Balkanlar'da yaşananları yakından takip eden, sahip çıkan ve dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak'a da teşekkürlerini ileterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler soydaşız, kardeşiz. Ben de Selanik göçmeni bir ailenin çocuğuyum ve şunu çok iyi biliyorum ki bizim aramızdaki dostluk, kardeşlik bağını koparmaya kimsenin gücü yetmez. Makedonya da yaklaşık 10 bin öğrenci Türkçe eğitim görüyor. Türk çocukların kendi anadillerinde eğitim alma hakkına sahip olmalarını çok önemli."

'DİLİMİZ BİZİ BİRLEŞTİREN KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMELİDİR'

Toplantıya zoom üzerinden bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve CHP Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, "Biz hem Türkiye'de hem Balkan coğrafyasında dilimizi öğreten öğretmenlerimizi ve dilimizi öğrenen gençlerimizin hep yanlarında olacağız. Ben buradan bir kez daha Makedonya'da yaşayan kardeşlerimizin 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı kutluyor" dedi. CHP İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman da Türkçe Eğitim Bayramını kutladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum