• Reklam

2025 yılında İzmir'in nüfusu 5.5 milyon olacak!

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı kapsamında nüfus kabulleri belli oldu. Hazırlanan plan hükümlerinde 2025 yılında İzmir ve ilçelerinin ulaşabilecekleri nüfus sayıları öngörüyle kabul edildi. Planlama çalışmalarının bu muhtemel sayılara göre yapılacağı aktarıldı. Ayrıca İzmir'in 2025 yılı nüfusu 5 milyon 545 bin olarak kabul edildi.

2025 yılında İzmir'in nüfusu 5.5 milyon olacak!
09 Temmuz 2021 - 13:46
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda birbirinden önemli veriler göze çarptı.

Raporun 'Nüfus Kabulleri' kısmında İzmir'e ilişkin bir öngörüye yer verildi. Aktarılan bilgilerin ileriye dönük yapılaşma, yerleşmede yol göstereci olağacağı belirtilirken hükümlere de uyulacağı ifade edildi.
Bu kapsamda 2025 yılı baz alınarak hazırlanan çalışmada nüfus kabulleri ilçe ilçe verildi.

Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere, Menderes, Menemen ve bu ilçelere bağlı bulunan mahalleler İzmir Merkez Kent olarak belirlendi. Metropolde 2025 yılındaki nüfus kabulünün 3 milyon 800 bin olacağı raporda yer aldı.

İzmir Merkez Kent olarak tanımlanan bütünleşmiş kentsel alan dışında, bu bütünden kopuk durumdaki ilçelerde olası durum da aktarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum