• Reklam

17. semt merkezi Ali Fuat Erden Mahallesi'ne

Karabağlar Belediyesi'nin hizmetleri vatandaşların ayağına götürmek ve özellikle kadınları sosyal yaşama katmak amacıyla yaşama geçirdiği semt merkezlerinin 17.'si, Ali Fuat Erden Mahallesi'nde törenle açıldı.

17. semt merkezi Ali Fuat Erden Mahallesi'ne
15 Ekim 2021 - 13:57
Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal, Şanlıurfa Federasyonu Genel Başkanı Koçali Al, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ali Fuat Erden Mahalle Muhtarı Türkan Sivaşan, semt merkezi isteklerini karşılıksız bırakmayan Başkan Selvitopu'na ve Karabağlarlar Belediyesi'ne teşekkür etti.

Başkan Selvitopu da törende yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının 17'ye çıkmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, “Çok yakın zamanda sayıyı 20'ye çıkaracağız. Hedefimiz her mahallemize bu merkezlerden açmak” dedi.


Hizmet ayağa gidiyor

Herkesin belediye binasına gitme olanağı olmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar'ın farklı semtlerinde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşmak, onlarla iletişim kurmak için çalışıyoruz. Belediye olarak hedefimiz hizmeti herkesin ayağına götürmek. Amacımız semt merkezlerimizde kurslar açarak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, sorunları yerinde dinleyerek bunlara hep birlikte çözüm üretmek. Bu anlayış doğrultusunda sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla yakın şekilde çalışıyoruz. Semt merkezlerimiz bu amacımız doğrultusunda önemli bir işlevi yerine getiriyor” dedi.

Pandemi nedeniyle 1 yıldır kapalı olan semt merkezlerini yeniden vatandaşların hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Açılışını yaptığımız Ali Fuat Erden Semt Merkezi de sizlerin, özellikle de kadınlarımızın hizmetinde olacak. Kadınlarımız burada çeşitli kurslara, bilgilendirme toplantılarına katılacaklar. Daha çok yaşamın içinde olacaklar” diye konuştu.

Başkan Selvitopu Karabağlar'ın yeni yatırımlarla hızla değiştiğini belirterek, yakın zamanda Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Mobilya Akademi, Kibar Hizmet Kompleksi gibi bir çok tesisin hizmete açılacağını; Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temelinin atılacağını vurguladı.


'Bu konuda hassasız'

Ali Fuat Erden Mahallesi'ni de kapsayan bölgenin en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, şöyle konuştu:

“Bildiğimiz kadarıyla önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir planı askıya çıkaracak. Umarız bu plan, buradaki sorunlara çözüm üretir ve vatandaşlarımızın hakkını hukukunu korur. Sağlıklı bir planlama gelirse belediye olarak biz de destek oluruz. Ancak şunu da belirteyim, belediye olarak bu konuda çok hassasız. Planlar askıya çıktığında gerekli incelemeyi mutlaka yapacak ve eksik gördüğümüz hususları bakanlığa ileteceğiz. Bunların düzeltilmesini istemek bizim en temel görevimiz. Burada yaşayan vatandaşlar adına bu bize verilen sorumluluklardan biri. Bazen bu konu yanlış anlaşılıyor. Hiçbir zaman böyle konulara siyasi bakmıyoruz. İnsanlarımızın hak ve hukukuyla ilgili tamamen teknik bir konudur. Sağlıklı bir planlamayla buraların Karabağlar'ın İzmir'in önemli bir bölgesi olacağını hepimiz biliyoruz.”
Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından katılımcılar semt merkezini gezdi.


Neler var?

Ali Fuat Erden Semt Merkezi'nde dikiş, el sanatları ve okuma-yazma kurslarının verileceği toplam 3 sınıf bulunuyor. Ayrıca anneleriyle semt merkezine gelecek çocuklar için 1 adet oyun odası yer alıyor. Ali Fuat Erden Semt Merkezi ilçede bulunan diğer semt merkezleri gibi haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde açık kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum