17'nci EİB Moda Tasarım Yarışması'nın kazananı belli oldu

    Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (EHKİB) bu sene 17'ncisini düzenlediği EİB Moda Tasarım Yarışması'nın kazananı 'Old Flavours, New Recipe' adlı tasarımıyla Mirey Demirci oldu.

    17'nci EİB Moda Tasarım Yarışması'nın kazananı belli oldu
    05 Eylül 2023 - 14:48 - Güncelleme: 05 Eylül 2023 - 14:49

     

    İZMİR, (DHA)-T


    Türk moda endüstrisinin tasarımcı ihtiyacına cevap vermek, genç, yenilikçi tasarımcıların önünü açma amacıyla 17'nci kez düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın kazananı 'Old Flavours, New Recipe' adlı tasarımıyla Mirey Demirci oldu. İkinciliği Green Newspaper adlı tasarımıyla Ayşenur Kayar kazanırken, üçüncülüğü The Baby in Arcadia adlı tasarımıyla Ayşe Hümeyra Tatar elde etti.
    Finale kalan ilk 10 tasarımcı, Özlem Erkan mentörlüğünde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile hazırladıkları koleksiyonları, Akif Örük koreografisiyle sergiledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Hazırgiyim ve tekstil sektörlerimiz Türkiye'nin ilklerini yapan sektörler. Her zaman tasarıma yatırım yapan gençlerle var olacak sektörlerimiz. Gençlerimizin önlerini açmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir moda yaratmanın altını çizmeliyiz, Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye ağırlık vermeliyiz. Türkiye'de hazırgiyim ve tekstil sektörlerimiz otomotivden sonra ikinci sırada. Üretim ve ihracat deposu sektörlerimiz. Tasarım yarışmamız gençlerimiz ve gelecekleri için iyi bir kazanım oldu" dedi. 

    'GENÇ YETENEKLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR'

    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, "Hazır giyim ve tekstil sektörlerinde 2022 yılında 31,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. İhracat tutarımızın yanında bugün Türkiye'nin en katma değerli ihracat yapan sektörleri arasındayız. Kilogram başına ihracat birim fiyatımız Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Amacımız ortalama ihraç fiyatımızı daha yüksek seviyelere çekmek. Ülkemiz tasarımda her sene daha ileriye gidiyor. Bu başarıya ulaşmamızdaki en önemli etken, aynı zamanda bizi rakiplerimizden de ayrıştıran tasarım gücümüz. Tasarım yarışmaları genç tasarımcıların teşvik edildiği, farklı perspektiflerin bir araya getirildiği, yeni fikirlerin ortaya çıkarıldığı platformlar. Yarışmalar her yıl genç yeteneklerin üretime kazandırılmasında büyük rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

    '250 GENCİMİZDEN BAŞVURU DOSYASI ALDIK'

    Sertbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Moda Tasarım yarışmalarında keşfedilen yetenekli tasarımcılarımız sektörümüzün tasarım gücüne güç katıyor, çıtayı her yıl daha yükseğe çıkarıyor. Yine yarışmalarımıza katılıp, uluslararası arenada çok başarılı işlere imza atan dünya çapında moda tasarımcılarımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, bizleri de gururlandırıyor. Yarışmamıza bu yıl da genç tasarımcılar oldukça ilgi gösterdiler ve toplam 250 gencimizden başvuru dosyası aldık. Bu dosyalar arasından finale kalmayı başaran birbirinden iddialı ve yaratıcı 10 finalistimiz tasarladıkları koleksiyonlarla yarışmamızın temasına uygun, çok başarılı, izlemesi keyifli koleksiyonlar hazırladılar. Tüm finalistlerimizle gurur duyuyoruz. Bu noktada tasarım yarışmalarımızı gerçekleştirebilmemize olanak sağlayan, tasarım ile ilgili yatırımları her platformda destekleyen Ticaret Bakanlığımıza ve Türkiye İhracatçılar Meclisimize teşekkür etmek istiyorum."

    'TÜM FİNALİSTLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM'

    EHKİB Sosyal Organizasyonlar ve Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar ise "Bu yarışmamınız temasını, varoluşun başlangıcı ve gelişmenin sembolü olarak belirledik: 'SEED'. Katılımcılardan, sezondan bağımsız koleksiyonlarında yeni bir başlangıç ve gelişim hikayesi anlatmalarını istedik. Her bir katılımcının özgün ve yaşama sevincini yansıtan koleksiyonlar hazırladığına tanık oldum. Tüm finalistlerimizi tebrik ediyorum. Yarışmamızda dereceye giren finalistlerimize sağladıkları önemli katkılar için Ticaret Bakanlığımıza ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne, Finalistlerimizi süreç boyunca yalnız bırakmayan moda tasarımcısı Özlem Erkan'a teşekkür ederiz. Tüm koleksiyonların özveriyle dikimini üstlenen İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'ne minnettarız. Etkinliğin başarılı geçmesi için çalışan Yarışma Komitesi ekibimize ve EİB sekretaryasına teşekkür ederiz" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum