• Reklam

150 öğrenci buz pateniyle tanıştı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Mercek Projesi kapsamında, sömestr tatilinde 150 çocuğu buz pateni ile tanıştırıldı. Öğrenci velisi Hekime Dimen uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Çocuklarımızı bu tür yerlere götüremiyoruz. Buraya geleceğini öğrendiğinden beri çocuğum heyecandan uyuyamadı" dedi.

150 öğrenci buz pateniyle tanıştı
01 Şubat 2022 - 15:02 - Güncelleme: 01 Şubat 2022 - 15:03

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent yaşamında fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda Kadifekaleli çocuklar ara tatilde buz pateniyle tanıştırıldı. 9 ile 12 yaşları arasındaki 150 çocuk, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadifekale Mercek Projesi kapsamında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki buz pistinde ilk kez patenle kayma deneyimi yaşadı. Keyifli saatlerin ardından buz pistinden çocuklar mutlu, veliler ise memnun ayrıldı.

KADİFEKALE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Proje koordinasyon ekibindeki Sosyolog Dilan Demir, yaklaşık bir yıldır Kadifekale bölgesinde farklı çalışmalar yürüttüklerini belirtip, "Dezavantajlı bölgelere öncelik verdiğimiz için Kadifekale"yi pilot bölge olarak seçtik. Kadınlara ve çocuklara öncelik veriyoruz. Ara tatilde çocuklarımızı kent merkezindeki kültürel ve sosyal etkinliklere dahil etmek için bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Çocuklarımız buz pistini de çok merak ediyorlardı. O nedenle buraya getirdik" diye konuştu.

'HEYECANDAN UYUYAMADI'

Öğrencilerden Ecrin Emel Yalçın, "Bugün çok eğlendik. Daha önce hiç buz pistine gelmemiştim" dedi. Azra Balın da daha önce hiç kaymadığını, bu nedenle biraz zorlandığını ama buz pistinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Öğrenci velisi Dilan Yalçın da "Çocuklar en azından buz patenini görmüş oldu. Belediyenin bu tür projeler geliştirmesi çok güzel" dedi. Bir diğer veli Hekime Dimen ise "Çocuklarımızı maddi imkansızlıklardan dolayı bu tür yerlere götüremiyoruz. Buraya geleceğini öğrendiğinden beri çocuğum heyecandan uyuyamadı. Çok mutlu olduk. Kızım ilk kez böyle bir etkinlikle tanıştı. Biz de onun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum