• Reklam

15 Mayıs'ta okullar tatil

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanırken, yapılacak seçimlerin ertesi günü eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.

15 Mayıs'ta okullar tatil
07 Mayıs 2023 - 12:56
Oy kullanma işlemi, 81 ilde okullarda yapılacak. Bu süreçte öğretmenler de sandıkta görev alacak. Ardından oy kullanacak olan vatandaşlar, uzun saatler sandıkların açılmasını, sayılmasını ve sonuçlanmasını takip edecek. Bu kapsamda 15 Mayıs günü için okulların tatil olup olmayacağı merak edilen konular arasındaydı.

"Eğitime 1 gün ara vereceğiz"
Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den beklenen açıklama geldi. 24 TV canlı yayınına konuk olan Özer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Demokrasiye en büyük katkı veren kurumu Milli Eğitim Bakanlığı. Hem okullarımıza sandıklar kurulacak hem de öğretmenlerimiz de bu süreçte aktif olarak katılacaklar. Dolayısıyla okullarımızı bir sonraki güne sağlıklı bir şekilde hazırlayabilmek için seçimin ertesi günü 15 Mayıs’ta 1 gün ara vereceğiz. 16 Mayıs itibariyle eğitim-öğretim başlayacak. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız."

"45 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz"
Burada bir müjdeyi daha açıklayan Bakan Özer, atama bekleyen öğretmenler için şu ifadeleri kullandı:
"45 bin öğretmen atamasını da yarın itibariyle gerçekleştireceğiz. 8 Mayıs tarihi itibariyle İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 45 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. Bu da son yıllardaki tek seferdeki en yüksek öğretmen ataması. Ağırlığı deprem bölgesine vereceğiz. Yaklaşık yüzde 50'sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmenler de depremlerden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz. Oradaki ihtiyaçları karşılama noktasında tam destek sağlayacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum