'15 Mayıs Milli Mücadele'de Denizli' kitabı tanıtıldı

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentin şanlı destanı Milli Mücadele Günü'nün 103'ncü yıl dönümünde anlamlı bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 13'ü akademisyen olmak üzere 16 yazarın kaleme aldığı '15 Mayıs Milli Mücadele'de Denizli' adlı kitabın tanıtımını yaptı.

    '15 Mayıs Milli Mücadele'de Denizli' kitabı tanıtıldı
    16 Mayıs 2022 - 09:49 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 09:50

    Milli Mücadele döneminde Denizli ve ilçelerinde yaşananlar; Denizli'nin Batı Anadolu Kuvayı Milliyesi'nde oynadığı rol; dönemin ileri gelenlerinin tüm belge ve kaynaklarıyla anlatıldığı '15 Mayıs Milli Mücadele'de Denizli' adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak basılan kitabın yazarlığını Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Prof. Dr. Avni İlhan, Prof. Dr. Bayram Akça, Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, Prof. Dr. İsmail Yakıt, Prof. Dr. Mevlüt Çelebi, Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Önder Göçgün, Prof. Dr. Sadık Sarısaman, Prof. Dr. Turgut Tok, Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın, Dr. Öğr. Üyesi Kamuran Şimşek, Münir Sayhan, Hasan Kallimci ile Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanı Hüdaverdi Otaklı yaptı.

    'DENİZLİ'NİN BAŞUCU KİTABI'

    Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı öncesi düzenlenen tanıtıma, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra yazarlar da katıldı. Tanıtımda konuşan Zolan 15 Mayıs'ın Denizli'nin onur günü olduğunu belirterek, "15 Mayıs ile ilgili birçok yayın, makale, anlatım ve ulusal seviyede konuşma ve yazışmalar var. Her konunun üstadı yetkin insanlar var. Bilgi, eğitim ve mesleki anlamda bu konuları araştıran çok değerli hocalarımız var. Tarihçilerin bilgi ve belgelere bakışı ayrı bir uzmanlık isteyen konudur. Kitabımız sadece Denizli merkezi değil Milli Mücadele döneminde tüm ilçelerimizde yaşanan olaylarla ilgili çalışmadır. Kent kültürünün ve belleğinin kaybolmaması adına bugüne kadar 170'in üzerinde konusu Denizli olan yayınımız var. Denizli'mizin kültürü, tarihi, değerleri, yaşanmışlığı, her türlü sosyo-ekonomik boyutuna baktığımızda gayemiz geleceğe bir miras bırakabilmektir. Bu yayınların içerisinde en temel taşımız, köklü ve zihnimizi oluşturacak, Milli Mücadele ruhumuzu her zaman ayakta tutacak 15 Mayıs Milli Mücadele'de Denizli kitabımızdır. Bu Denizli'nin başucu kitabıdır. Tarihi temel yapılarından biri, her zaman elimizin altında okuyabileceğimiz hocalarımızın büyük katkıları ve emekleriyle çok güzel bir yayın ortaya çıktı" diye konuştu.  (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum