12 yaşındaki kız, 'dünyanın merkezinde delik' keşfetti

    Google Maps ilginç keşiflere sahne olmaya devam ediyor. 12 yaşındaki Rory Chapman, uygulamadaki simgeyi fark ettikten sonra hemen ailesine haber verdi. West Kirby'deki Hilbre Adası'nda bir yürüyüş yapmayı planlayan aile, buldukları keşif karşısında şaşkına döndü.

    12 yaşındaki kız, 'dünyanın merkezinde delik' keşfetti
    07 Eylül 2021 - 15:26

    Gidecekleri yerin uydu görüntülerine bakan Rory Chapman, dünyanın merkezinde bir delik keşfetti. Liverpool Echo’da yer alan haberde kıyı şeridi üzerinde gezinirken Middle Eye'da "ilginç" başlıklı bir kamera simgesini fark etti.

    HER NE İSE KISA SÜREDE KALDIRILDI 

    Annesiyle haritadaki Hilbre Adası'na bakan Rory, daha önce fark etmedikleri bir delik fark ettiler. Hilbre Adaları'ndan birinin orayı kazdığını düşündüren bu hamlenin ardından hemen Facebook’a koşan ailenin paylaşımına gelen yorumların birinde, ‘’Oh, ne kadar da ilgi çekici’’ derken, bir diğer yorumda, ‘’her ne ise kaldırıldı'' yazıldı. Bir diğer yorumda ise ''Belki orada dünyanın merkezinde bir delik vardır, dikkatli ol'' yazıyor.

    Bilmeyenler için Hilbre Adaları haliç içinde yerel bir doğa rezervi olan benzersiz adalar kümesi olarak konumlandırılıyor. İnsanların pek çoğu ıssız araziyi keşfetmek için oraya geliyor ve fokları görmeyi umuyor. Ayrıca, Wirral bölgesinde nadir ve nesli tükenmekte olan vahşi yaşamıyla ünlü.

    YANLIŞLIKLA ADA KEŞFETTİLER

    YANLIŞLIKLA ADA KEŞFETTİLER 

    Daha önce de bir grup bilim insanı, 1978'den beri bilinen Oodaaq Adası olduğunu düşündükleri yere numune toplamak için uçtular. Ancak Kuzey Kutbu adalarını kaydettirmekten sorumlu Danimarkalı yetkiliyle pozisyonlarını kontrol ettiklerinde, 800m (2.625ft) daha kuzeyde olduklarını fark ettiler.

    Bilmeyenler için Hilbre Adaları haliç içinde yerel bir doğa rezervi olan benzersiz adalar kümesi olarak konumlandırılıyor. İnsanların pek çoğu ıssız araziyi keşfetmek için oraya geliyor ve fokları görmeyi umuyor. Bilim insanları, 60X30m büyüklüğündeki adanın Kuzey Kutbu'na en yakın kara noktası olduğunu belirtti. Grönland, Danimarka'ya ait geniş bir özerk Arktik bölgesidir.

    BAŞKA BİR YERE GİTMEYE ÇALIŞIYORDUK

    'BAŞKA BİR YERE GİTMEYE ÇALIŞIYORDUK' 

    Kopenhag Üniversitesi, Grönland'daki Arctic Station'dan bilim lideri Morten Rasch BBC'ye verdiği demeçte, "Ada benim koordine ettiğim bir Danimarka-İsviçre araştırma seferi sırasında keşfedildi. Daha önce en kuzeydeki ada olarak bilinen Oodaaq Adası'na gitmek istemiştik."

    Bay Rasch, ekibinin 'bu aşırı çevrede yaşama adapte olan yeni türler aramak için adayı örneklemek istediğini' söyledi. Rash, "Küçük bir helikopterde altı kişiydik ve Oodaaq Adası'nın bulunduğu yere ulaştığımızda onu bulamadık" dedi ve dünyanın o bölgesinde haritaların çok doğru olmadığını da sözlerine ekledi.


    PEK DE HOŞ BİR YER DEĞİL...

    'PEK DE HOŞ BİR YER DEĞİL...' 

    "Böylece adayı aramaya başladık. Çok heyecan verici birkaç dakikadan sonra, her tarafı deniz buzu ile çevrili garip bir çamur, moren tortuları ve çakıl yığınına indik - pek de hoş bir yer değil" diyen Rasch, şöyle devam etti:

    12 yaşındaki kız Google Maps’te ‘dünyanın merkezinde bir delik’ keşfetti

    "Konuyla ilgili keşif gezisinden ve uzmanlarla yapılan birçok tartışmadan sonra, tesadüfen dünyanın en kuzeydeki adasını keşfettiğimizi fark ettik. Dünyanın en kuzey noktasında çamurlu çizmeleri olan altı insan arasında olmak elbette bir şekilde komik."

    12 yaşındaki kız Google Maps’te ‘dünyanın merkezinde bir delik’ keşfetti

    Bilim insanları şimdi adaya Grönlandca'da 'en kuzeydeki ada' anlamına gelen Qeqertaq Avannarleq adının verilmesini istiyor. Grönland, son yıllarda birkaç kez manşetlere çıktı ve o zamanki Başkan Trump, 2019'da ABD'nin bölgeyi satın alabileceğini öne sürdü. Danimarka bu fikri "saçma" diye niteleyerek hemen reddetti ancak Grönland'ın geleceğine yönelik uluslararası ilgi devam etti.

    GİZEMLİ ADALAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum